Om te beginnen de opmerking van de Ajax coach na de wedstrijd. “Wij hebben toch drie kansen gehad om te scoren”. Dit staat in schil contrast met de legio mogelijkheden welke FCU had om de wedstrijd te winnen.

De eerste helft was het voor FCU 7 minuutjes aftasten, daarna werd er gedomineerd. Op alle plekken van het veld werden de duels gewonnen. Helaas werd het goede spel niet beloond met een doelpunt. Een zeer verdienstelijk spelende Thomas Thiadens bleek lastig af te stoppen voor de Ajax middenvelders. Prachtig combinerend ging FCU aanval op aanval richting de uitblinkende Ajax keeper af.

De tweede helft had hetzelfde beeld, waar de invallers Maarten Gravenkamp en Maxwell Rodrigues lieten zien perfect mee te kunnen in het snelle combinatiespel. Een wilde trap van de Ajax keeper en een ongelukkige verdedigende actie zorgde voor de  0-1. In de laatste 15 minuten, zoekende naar de goal werd de goalie van Ajax een aantal keren serieus getest. Helaas stond het vizier niet scherp genoeg en kon hij een aantal keren reddend optreden.

Een uitstekend spelend FCU krijgt helaas drie punten te weinig.