Door een matige wedstrijd van FC Utrecht O17 komt het aan op de laatste wedstrijd van het seizoen voor handhaving op het hoogste niveau.

In de eerste helft was FC Utrecht erg nerveus en dat was ook te zien aan het spel thuis tegen ADO Den Haag wat wel goed startte aan de wedstrijd. FC Utrecht kon de bal niet in de ploeg houden en zag ADO Den Haag steeds vaker opduiken op de helft van FC Utrecht en kansen creëren. In de omschakeling kon FC Utrecht het tempo van ADO Den Haag niet bijbenen en in de 8ste minuut kwam ADO op 0-1.

FC Utrecht bleef zoeken maar kon niet voorkomen dat ADO in de 14e minuut de 0-2 maakt en in de 28ste minuut de 0-3. Het werd dus lastig, gezien het spel, om het tij te keren. FC Utrecht kon toch iets dichterbij komen in de 31ste minuut en de 1-3 op het scorebord zetten. Doordat de spitsen van ADO vaak teveel ruimte kregen en de verdediging niet geheel goed stond kon ADO in de 39ste minuut nog de 1-4 aantekenen.

In de tweede helft probeerde FC Utrecht de achterstand in te halen en al bleef het technisch vaak niet goed ging de ploeg collectief de strijd aan. In de 63ste minuut viel de 2-4. Doordat de ADO compact ging spelen werd het voor FC Utrecht erg moeilijk voor de goal te komen of kansen te creëren. De eindstand bleef dan ook 2-4 voor de gasten uit Den Haag.

Doordat in de poule de uitslagen gunstig waren heeft FC Utrecht alles nog geheel in eigen hand, maar dan moet er wel volgende week gewonnen worden uit bij de nummer 2 van de ranglijst: FC Volendam. Bij winst blijft FC Utrecht op het hoogste niveau acteren, dus de hoop is dat FC Utrecht zich kan herpakken de komende week.

FC Utrecht O17 –ADO Den Haag O17 2-4