Na een goed toernooi te hebben gespeeld afgelopen donderdag bij Fortuna Wormerveer met tegenstanders als Tottenham Hotspur, Standard Luik & Ajax waarbij de onder 10 een prima 6e plaats wist te behalen, stond vandaag PSV op het programma. 

Op een fantastische grasmat, met een heerlijk zonnetje en bij een prima temperatuur kwam FC Utrecht wisselvallig en stroef uit de startblokken. Op het ene veld scherp en fris, op het andere veld slap en niet gretig. FC Utrecht vandaag spelende in een 1-1-3-1 formatie waarbij het creëren & uitspelen van het overtal en het creatief zijn in touwtjes maken belangrijk werd gemaakt, zou vandaag doorslaggevend moeten zijn om de overwinning mee naar Utrecht te kunnen nemen. 

Op het veldje 1 wist FC Utrecht vanaf minuut 1 dominant te zijn in de 1vs1 en wist het goed de 2vs1 te creëren en uit te spelen, door snel combinatie spel en veel beweging richting de vrije ruimtes wist het de eerste 2 blokjes naar zich toe te trekken. Op veldje 2 daarin tegen wist PSV makkelijk de vrije mensen te vinden, FC Utrecht gaf te veel ruimte weg in verdedigend opzicht, kwam te laat in duels en bracht daardoor een aantal technisch vaardige spelers van PSV in stelling om de sterke spits te bereiken voor de goal, die deze kansen niet onbenut wist te laten. Ook lag de handelingssnelheid aan de bal te laag en kon FC Utrecht moeilijk onder de druk van PSV vandaan komen. De eerste 2 blokjes op dit veldje gingen daardoor ook terecht verloren wanneer we de uitslagen van beide veldjes bij elkaar op tellen. 

Stand na een half uur: 3-2 in blokjes in het voordeel van PSV.

In de rust werd doorgenomen wat er juist vastgehouden moest worden en wat er verbeterd kon worden in de 2e helft van de wedstrijd om de 3-2 achterstand om te buigen in overwinning. De spelers waren het er onderling over eens dat er meer lef, passie & strijd plus de punten uit de wedstrijdbespreking veel zorgvuldiger uitgevoerd moesten gaan worden. Lef, passie en strijd zou er komen! FC Utrecht was duidelijk op zoek naar de overwinning in een soms hard wedstrijd en legde op beide velden veel energie in het 2e bedrijf.

Duel naar duel werd gewonnen zowel aan de bal als verdedigend, FC Utrecht was dominant en zocht de oplossing telkens weer voorruit ipv breed of terug, fantastisch! Door goed samenspel wist FC Utrecht PSV in de opbouw snel naar de zijkant te dwingen en de bal te veroveren op de helft van PSV, dit resulteerde in veel kansen en goals.

FC Utrecht heeft laten zien dat het steeds beter wedstrijden naar zich toe kan trekken, ook wanneer het tegen een achterstand aan kijkt. Topkwaliteiten van de FC Utrecht spelers, goed samenspel en veel strijd zorgde er uiteindelijk voor dat geen blokje meer werd verloren en dat FC Utrecht dik en dik verdiend de wedstrijd won. 

Uitslag

Blokje 1: 5-3
Blokje 2: 4-4
Blokje 3: 3-7
Blokje 4: 2-6

Uitslag in blokjes: 4-6
Uitslag in goals: 14-20