Op een ander tijdstip dan normaal begon de wedstrijd om 15.00 uur. Vanaf het beginsignaal lieten wij zien dat Utrecht de punten in eigen huis wilde houden. De Graafschap koos ervoor om op eigen helft te verdedigen en zorgde ervoor dat de linies kort op elkaar speelden waardoor er weinig ruimte was voor ons om positiespel te spelen. Wij werden daardoor genoodzaakt het baltempo hoog te houden en een snelle kantwissel te spelen om dieptespel te creëeren. Dit ging in de 1e helft op een iets te langzaam tempo. Desalniettemin scoorde we 2 doelpunten. Storm Streng ontving een bal in de 16 meter recht voor de goal en scoorde zeer beheerst door middel van een geplaatst schot in de hoek. De 2e goal was een afstandschot van Robin Horst nadat hij de bal onderschepte en direct op de goal schoot. De keeper van De Graafschap stond iets te ver voor zijn goal.

De 2e helft ging het baltempo bij ons omhoog, werd er nog beter van kantwissel gespeeld en werden de ruimtes groter waardoor er bij vlagen prima positiespel ontstond. Er werden ook goede individuele acties gemaakt en hierdoor creëerden we veel scoringskansen. Uiteindelijk werd er nog 3 keer gescoord (Mido Hamelynck 2 keer en Aurelio Oehlers 1keer). De Graafschap scoorde 1 keer uit een penalty. Met nog 2 wedstrijden te gaan draaien we goed mee bovenin de competitie! Volgende week wacht ons een uitwedstrijd tegen AZ.