Op het jeugdprogramma van vandaag stonden 3 confrontaties met AZ en geen van de 3 konden in winst omgezet worden. 

FC Utrecht O19 delfde het onderspit door in Wijdewormer, op het fraaie en zonovergoten AFAS trainingscomplex van de Alkmaarders, met 1-0 te verliezen. Dat de goal van AZ juist kort na de hervatting viel was extra zuur, omdat trainer Robert Wijnands er in de kleedkamer (vlak voordat de beide teams weer naar buiten gingen) er nog zo op hamerde om de eerste fase van de tweede helft goed door te komen!

Verdedigend werd wat chaotisch weggewerkt en toen de bal daarbij ook nog eens voor de voeten van Peer Koopmeiners werd gekopt kon hij niet anders dan het cadeau uitpakken. Dat was een tegenvaller.

AZ was dan in de eerste helft misschien de bovenliggende partij, zij konden het veldoverwicht niet in klinkende munt omzetten. Daarbij was doelman Fabian de Keijzer was weer eens van grote waarde voor zijn ploeg met een paar belangrijke reddingen. De bezoekers konden er weinig tegenover stellen. De tegenstoten waren spaarzaam. Maar áls ze er dan kwamen was er meteen gevaar.

De grootste kans ontstond bij een snelle uitworp van doelman de Keijzer op Jayden Macnack. Hij ging vervolgens op avontuur in een lange solo en bediende op tijd de mee opgekomen Rayan el Azrak. Zijn verwoestend schot belandde op de lat (waarbij het niet helemaal zeker was of de bal de achterlijn was gepasseerd) en de bal kwam terug in het veld. Maar net als de situatie met Sylian Mokono tegen het einde van de wedstrijd was ook dit niet te belopen door de arbitrale leiding. Dus viel er voor de Utrechters niets te claimen of te vieren.

Sylian Mokono, die inviel voor Karam el Ayoubi, zette in blessuretijd bij een Alkmaarse uitbraak een sliding in. Die was volgens het boekje. De bal verdween over de zijlijn. Maar tot ieders ontzetting aan Utrechtse kant toonde scheidsrechter Bosscha Mokono de rode kaart. Dat was een foute beslissing, maar wel een met gevolgen, want de resterende minuten moest daardoor met 10 man worden uitgespeeld.

Voldoende reden dus voor discussie achteraf, en die discussie werd dan ook gevoerd. En ja, als we het nog eens mogen meemaken dat een arbiter op zijn beslissing terugkomt of in elk geval toegeeft fout te zitten, dan gaat hier de vlag uit. Maar dat gebeurde dus niet, waarmee de wedstrijd een bitter einde kende.

"Het was een hectische slotfase", was de conclusie van trainer Robert Wijnands. "Wij hielpen AZ snel al in de tweede helft in het zadel en daar kwamen ze niet meer uit. Er is nog zó voor gewaarschuwd. En dan die in mijn ogen onterechte en onrechtvaardige rode kaart in blessuretijd. Zoiets went nooit! Wij hebben hard gewerkt, maar daar stond vandaag geen beloning tegenover."

AZ O19 - FC Utrecht O19 1-0
49. 1-0 Peer Koopmeiners

FC Utrecht O19
Fabian de Keijzer, Mark Pabai, Dehninio Muringen, Cas Odenthal, Gabriel Culhaci, Benis Belesi (64. Rashaen de Windt), Jayden Macnack, Karam el Ayuobi (78. Sylian Mokono), Dereck Darkwa, Rayan el Azrak, Dino Janssen


Resterende programma
PSV O19 is de kampioen 2017/2018 van de Eredivisie. Voor FC Utrecht O19 staan er nog 3 wedstrijden op het programma. Volgende week zaterdag op bezoek bij ADO Den Haag O19. Daarna, op dinsdag, een midweekse partij uit bij Feyenoord O19, waarna het seizoen thuis wordt afgesloten tegen Ajax O19.