Middenvelder Ibrahim El Kadiri is vanaf nu FC Utrecht-speler. De offensief ingestelde polyvalente voetballer heeft zich voor 3 jaar aan de FC uit de Domstad verbonden en sluit aan bij de O19 selectie.

El Kadiri is afkomstig van Ajax. Hij beschikt naast de Nederlandse ook over de Marokkaanse nationaliteit. De middenvelder wordt aan de selectie toegevoegd van O19, maar mag ook voor FC Utrecht O17 spelen.

Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam is blij met het vastleggen van de middenvelder. “Ibrahim is een aanvallend ingestelde speler, die over scorend vermogen beschikt. Hij kan zowel vanaf de flank als achter de spitsen spelen”, omschrijft Zuidam. “Hij heeft een goede versnelling in huis, is vaardig en creatief.”

Voor de oudste jeugdploegen van FC Utrecht geldt El Kadiri als een directe versterking, aldus Manager Academie Jelle Goes. “Hij is 16 jaar en dat hij ondanks die leeftijd al wordt toegevoegd aan de O19-kern, geeft natuurlijk wel iets aan. Ibrahim heeft zijn opleiding tot nu toe genoten bij Ajax en was toe aan een volgende stap. Wij zijn er blij mee dat hij die bij ons zet.”