Middenvelder Giovanni de la Vega is door FC Utrecht vastgelegd. De 18-jarige jeugdinternational komt over van Ajax en heeft in de Domstad een contract voor twee seizoenen met een optie op een derde jaargang ondertekend. De la Vega sluit na de zomerstop aan bij FC Utrecht O19.
 
De la Vega werd door Ajax in 2013 opgepikt bij SV RAP. De linksbenige middenvelder kwam deze jaargang uit voor Ajax O19 en deed met dat team onder meer ervaring op in de hoog aangeschreven UEFA Youth League. De la Vega speelde jeugdinterlands voor zowel Nederland als Chili.
 
“Giovanni is een zeer talentvolle, creatieve middenvelder”, omschrijft Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam de aanwinst. “Wij gaan samen met hem aan de slag met de doorontwikkeling van zijn kwaliteiten en hebben vertrouwen in een succesvolle, vruchtbare samenwerking.”
 
De la Vega sluit na de zomerstop aan bij FC Utrecht O19. “Ons oudste jeugdteam voorzien we daarmee van een directe kwaliteitsimpuls”, stelt Manager Academie Jelle Goes. “Vervolgens is het zaak om gezamenlijk te werken aan een succesvolle doorstroming van Giovanni naar respectievelijk Jong FC Utrecht en het uiteindelijke doel het eerste elftal van FC Utrecht.”