FC Utrecht heeft het middenveld van een kwaliteitsimpuls voorzien. De Eredivisionist uit de Domstad neemt Zweeds international Simon Gustafson over van Feyenoord. De 23-jarige offensief ingestelde voetballer heeft in de Domstad een contract getekend tot medio 2022.

Via het relatief bescheiden Fässbergs IF stroomde Gustafson in 2013 door naar BK Häcken; een gereputeerde club in Zweden. Zijn goede prestaties bij die ploeg leverden de nu 23-jarige Gustafson in 2015 een transfer op naar Feyenoord. Met ruim 80 partijen op het hoogste niveau van Zweden in zijn voetbalbagage meldde Gustafson zich bij de Kuipclub, waarvoor hij 21 keer uitkwam.

Dit seizoen speelde de veelvoudig jeugdinternational en tweevoudig international van Zweden op huurbasis voor Roda JC Kerkrade. Gustafson kwam namens de Koempels tot 33 optredens in de Eredivisie en werd met 10 treffers gedeeld clubtopscorer van de Limburgers en daarnaast was hij goed voor de nodige assists.

“Met Simon halen we een speler in huis die over bijzonder veel kwaliteit beschikt”, stelt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Hij heeft de kwaliteiten om beslissend te zijn in wedstrijden met zijn scorend vermogen en creativiteit.  Simon is een rasvoetballer, die na een sterk seizoen bij Roda JC Kerkrade zichzelf graag wil bewijzen en doorontwikkelen bij FC Utrecht. We zijn ervan overtuigd dat Simon voor ons een meerwaarde is en kijken met veel vertrouwen uit naar de samenwerking.”