FC Utrecht heeft zich verzekerd van de diensten van Joris van Overeem. De 23-jarige middenvelder komt over van AZ en heeft in de Domstad een contract getekend tot medio 2022.
 
Aanwinst Van Overeem neemt ruim 100 wedstrijden in de Eredivisie aan ervaring met zich mee. De door AZ opgeleide middenvelder, die bovendien enkele tientallen jeugdinterlands speelde voor verschillende vertegenwoordigende elftallen, heeft ook al de nodige wedstrijden in de KNVB Beker en de Europa League in zijn voetbalbagage.
 
“We zien Joris als een directe versterking voor het middenveld van onze ploeg”, zegt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Met Joris halen we iemand in huis die op meerdere posities in die linie uit de voeten kan. Het is een moderne middenvelder met veel voetballend vermogen en dynamiek in zijn spel. Hij heeft een aanvallende mindset, kan goals maken en teamgenoten in scoringspositie brengen. We geloven in zijn kwaliteiten, drive en potentie.”