Middenvelder Zakaria Labyad (25) vervolgt zijn loopbaan bij Ajax. De Amsterdammers hebben het doorlopende FC Utrecht-contract van de Marokkaans international afgekocht. In de hoofdstad tekent Labyad voor vier jaar.

Utrechter Labyad was transfervrij toen hij zich in januari 2017 aan FC Utrecht verbond. De oud-speler van onder meer PSV, Vitesse en Fulham maakte op 5 februari 2017 zijn Eredivisiedebuut namens de Domstedelingen en anderhalve maand later, in de met 0-3 gewonnen partij tegen NEC, maakte hij voor het eerst de negentig minuten vol in Utrechtse dienst. Labyad werkte zich op tot een belangrijke kracht op het Utrechtse middenveld en is dit seizoen clubtopscorer met 12 goals. Bovendien bereidde Labyad 8 competitiedoelpunten voor.

“Met Ajax waren we al enige tijd in onderhandeling over de transfer van Zakaria. Die onderhandelingen zijn vorige week in een stroomversnelling terechtgekomen en inmiddels succesvol afgerond”, meldt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Er is nu duidelijkheid, waardoor de volledige aandacht van alle betrokkenen kan worden gericht op de finale van de play-offs om Europees voetbal. Het boek dat FC Utrecht en Zakaria Labyad samen hebben geschreven is een succesverhaal geworden. Daaraan hopen we deze week een mooi, passend hoofdstuk te kunnen toevoegen. Zakaria is er alles aan gelegen om in deze finaleweek nog belangrijk te zijn voor FC Utrecht.”