FC Utrecht ontvangt op zondag 6 mei, rondom de Eredivisiewedstrijd FC Utrecht – VVV-Venlo, oud-spelers van de kampioensploegen van DOS en Velox uit 1958.

In 1958 was het Utrecht dat de klok sloeg in de Nederlandse voetballerij. In de Eredivisie ging de landstitel naar DOS en bij de amateurs was het dat jaar Velox dat zich tot kampioen kroonde. Inmiddels is dat dus zestig jaar geleden. Van de kampioensteams van weleer zijn nog een aantal spelers in leven, en zij worden binnenkort in Stadion Galgenwaard met alle egards ontvangen. Dat geldt ook voor een aantal nabestaanden van spelers van weleer die zijn overleden.

Op het programma van de kampioenen van 1958 staat op zondag 6 mei onder meer een ontmoeting met Frans van Seumeren, grootaandeelhouder van FC Utrecht. Van Seumeren was 8 jaar toen DOS en Velox hun kampioenschappen vierden.