FC Utrecht O19 reisde afgelopen dinsdag af naar Rotterdam voor de midweekse inhaalwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord O19. 

Er waren nog 2 competitieduels te gaan, en dus nog 6 punten te vergaren. Jammer genoeg voor de Utrechters eindigde deze wedstrijd in een 1-0 overwinning voor de Rotterdammers, waar (zeker in de eindfase) een gelijkspel zeker tot de mogelijkheden had behoort.

Aan de andere kant gebiedt de eerlijkheid te zeggen, dat doelman Fabian de Keijzer zijn ploeg een aantal keren op de been hield en zo een grotere achterstand voorkwam. Zelfs in de slotminuten kon hij het verschil nog maken, toen hij mee naar voren ging bij een aantal corners. Maar helaas mocht dat niet baten.

Het Rotterdamse doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Een lange combinatie door het midden, waarbij de Utrechtse defensie werd gefileerd, eindigde voor de voeten van Orkun Kökcü. Hij aarzelde niet en schoot beheerst binnen. De Utrechters konden er slechts bij vlagen iets tegenover stellen, maar waren gewoon te slordig en te onzorgvuldig aan de bal.

De ruststand was dus 1-0.  "Máár 1-0", zoals trainer Robert Wijnands terug in de kleedkamer aangaf: "Alles is nog mogelijk!

De tweede helft echter bracht de Utrechters niet het gewenste succes. Bij de spaarzame gelegenheden die zich voordeden zorgden verkeerde keuzes er voor dat er geen gelijkmaker werd geproduceerd. Het bleef dus 1-0 voor de thuisploeg.

Trainer Wijnands: "Wij kunnen hier met opgeheven hoofd vertrekken, want dankzij de getoonde werklust zijn wij lang in de wedstrijd gebleven. De kansen die Feyenoord nog heeft gekregen werden vakkundig onschadelijk gemaakt. Helaas konden wij voorin geen grote vuist maken. Het goede gevoel dat nu, ondanks de nederlaag, overheerst, nemen wij mee naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag."

Komende zaterdag (26 mei a.s.) speelt de ploeg haar laatste wedstrijd van het seizoen 2017/2108. Ajax O19 komt dan op bezoek voor het slotstuk van de competitie. In Amsterdam werd het 3-3. 

De wedstrijd begint om 14.30 uur en de toegang is (zoals altijd) gratis.

Feyenoord O19 - FC Utrecht 019 1-0
11. 1-0 Orkun Kökcü

FC Utrecht O19
Fabian de Keijzer, Sylian Mokono (65. Mudi van Houten), Mark Pabai, Benis Belesi, Gabriël Culhaci, Khalid Khajouli (70. Vinicius Cardoso), Jayden Macnack, Karam el Ayoubi (Salvador Rang), Dereck Darkwa, Rayan el Azrak, Dino Janssen.