Doordat FC Utrecht vorige week verloor moest het uit tegen FC Volendam een goed resultaat halen om te handhaven in de eredivisie.

Een goede voorbereiding was daarom afgelopen week belangrijk en dit was bij alle spelers ook duidelijk. De trainingen werden op het scherpst van de snede afgewerkt en iedereen gaf hierin de volle 100 procent. Tijdens de wedstrijd zag je dit ook terug. FC Utrecht was na de aftrap direct gebrand om de bal te veroveren en snel druk te zetten op Volendam. Dit resulteerden in  5 vijf prima kansen, waarvan er zeker twee gescoord hadden moeten worden. Hierdoor kon er rustiger gespeeld worden. Helaas lukte dit niet en bleef er een grote spanning op het team staan in deze fase. FC Utrecht bleef strijden en waren bereid elkaar te helpen te blijven zoeken naar de openingsgoal. In de extra tijd van de eerste helft draaide Aaron Agbomson zichzelf goed vrij en kon met een fantastisch schot de lang verwachte 0-1 maken.

In de tweede helft ging FC Utrecht wederom vol in de aanval en bleef proberen om de voorsprong groter te maken op Volendam om zo de wedstrijd rustiger te kunnen uitspelen.Langzaam begon Volendam beter te draaien en kreeg ook een aantal kansjes. In de 79ste minuut wist Volendam door een hard schot via de as de 1-1 te maken. Met deze uitslag wist FC Utrecht dat zij afhankelijk waren van het resultaat van de wedstrijd Heerenveen – NAC Breda. Bij winst van één van de twee teams zou  FC Utrecht zich kunnen handhaven in de Eredivisie.

Heerenveen won deze wedstrijd te winnen en FC Utrecht maakte geen fouten meer en voetbalde de wedstrijd uit. Hierdoor acteert FC Utrecht volgend seizoen ook weer op het hoogste niveau.

Het is een lastig seizoen geweest waarbij er veel teleurstellingen waren maar ook mooie momenten waarbij het team vaak veerkracht moest tonen. Doordat de hoop er altijd bleef is het uiteindelijk toch gelukt. Een topprestatie van een team waarbij niet alles soepel verliep met blessures. Hierdoor is dus zeker voor alle spelers een zeer groot compliment op zijn plaats voor de veerkracht en strijdlustigheid die zij hebben laten zien in veel wedstrijden.

De trainer, Ruud Heus, en alle andere stafleden hebben er tijdens trainingen en wedstrijden alle emoties ingelegd om bij trainingen de spelers precies mee te geven wat er tijdens de wedstrijden van hen werd verwacht De trainer heeft ook tijdens de wedstrijden de spelers vanaf de kant door moeilijke momenten heen gesleept.

Mede door alle inzet van het hele team is er een topprestatie neergezet en mag er zeker gesproken worden over een team dat terecht trots mag zijn op zichzelf.

FC Utrecht O17 –FC Volendam O17 1-1