Elke wedstrijd voor FC Utrecht O17 is momenteel een finale en dus moest er thuis gewonnen worden tegen Willem II O17

In de eerst helft zocht FC Utrecht direct de aanval en maakt in de 5de minuut de openingstreffer na een goede aanval.
Hierna bleef FC Utrecht de aanval zoeken maar doordat er te slordig is aan de bal werd gekomen kwam Willem II vaker aan de bal en kregen zij ook een aantal kansen die door de keeper goed gepareerd werden. Met rust had FC Utrecht een 7-tal goede kansen gehad maar werd er niet meer gescoord. Doordat Willem II ook verzuimde te scoren was de ruststand 1-0.

In de tweede helft ging FC Utrecht opnieuw opzoek naar doelpunten en ging vooral zakelijk voetballen. Willem II probeerde in de eerste 10 minuten een doelpunt te forceren maar slaagde hier niet in. In de 50ste minuut kreeg FC Utrecht een penalty nadat een speler van Willem II hands maakte en deze buitenkans goed benut werd. Hierna kwam er bij Willem II meer ruimte te liggen achter de verdediging. FC Utrecht maakte daar goed gebruik van en kon in korte tijd uitlopen naar een 4-0 voorsprong en was de wedstrijd beslist. Toch moet FC Utrecht wel geconcentreerd blijven voetballen wat niet altijd gemakkelijk was. Hierdoor kon Willem II de eindscore brengen op 4-1.

Door deze overwinning krijgt FC Utrecht weer iets meer lucht voor de wedstrijd op 19 mei thuis tegen ADO Den Haag.

FC Utrecht O17 -Willem II O17 2-0
  5.  Amoros Nshimirimana 1-0
50.  Dragos Albu 2-0
59.  Oussama Alou 3-0
62. Djevencio van der Kust 4-0
71. Axel Theuns 4-1