Het was weer een beetje het oude liedje voor O17 dit weekeinde. Veel kansen, te weinig doelpunten. Het team doet zich daarmee flink tekort en is mede daardoor nog steeds in een strijd gewikkeld om ook volgend jaar weer te mogen uitkomen in de eredivisie. In en tegen Heerenveen begon Utrecht uitstekend, want al na vier minuten vond Amoros Nshimirimana in de draai het net achter Heerenveen keeper Thijs Ouwehand, na een goede doorkopbal van Aaron Agbomson. De vreugde over de voorsprong was van korte duur, want binnen 6 minuten keek de ploeg van trainer Ruud Heus tegen een 2-1 achterstand aan. Arjen van der Heide en Delivio Felida scoorden namens de Friese tegenstander: de Utrechtse defensie met Valentijn Beck op de plaats van Chris Mamengi, die met Oranje O17 aan het EK in Engeland deelneemt, zag er niet goed uit. Utrecht was aangeslagen en Heerenveen had het grootste gedeelte van de eerste helft daarna een overwicht zonder overigens tot grote kansen te komen. Toch kwamen de Utrechters vlak voor rust op gelijke hoogte, toen Nishimirimana zijn tweede liet aantekenen.

Heus greep in de rust in, verving de onwennige Beck, bracht spits Sem van Zwieten en veranderde naar een systeem met 3 aanvallers. Hierdoor nam aanvoerder Raymond Huizing zijn oude plaats in het centrum van de verdediging weer eens in. Utrecht kreeg weliswaar hierdoor de wedstrijd weer in handen, maar moest al snel in de tweede helft een tegenslag incasseren met het uitvallen van de andere centrale verdediger Rick Meissen. Hij werd gelukkig uitstekend vervangen door Sam Tel. In de stand kwam echter geen verandering meer, en dat kon alleen Utrecht zichzelf aanrekenen. Heus hierover: "We moeten hier toch minstens met 2-5 vertrekken, Sem van Zwieten krijgt twee 100% kansen, Oussama Alou heeft m voor 't intikken en schiet vlak voor tijd op de lat en bij een drietal corners hadden we de bal gewoon voor 't inkoppen. Alhoewel Heerenveen de 1e helft de betere ploeg was en wij na rust, was de kansenverhouding ruim in ons voordeel. Dus al met al ben ik teleurgesteld in het resultaat, maar moet aan de andere kant de jongens ook weer complementeren over de tweede helft. Pas als we geen kansen meer creëren, ga ik me echt ongerust maken. De komende wedstrijden moet dit wel tot resultaat leiden, daar heb ik vertrouwen in".

Utrecht speelt de komende twee weken thuis tegen resp. Willem II en ADO Den Haag en moet daarin het eredivisieschap voor volgend seizoen veilig stellen. Hierna sluit O17 het seizoen af in en tegen Volendam.