Het seizoen nadert zijn einde en vandaag stond de één na laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Het team had zichzelf aan het begin van het seizoen de top 3 ten doel gesteld en deze kon vandaag bereikt worden met minimaal een punt tegen de leeftijdsgenoten van FC Volendam O13.

FC Volendam had vandaag de intentie om in ieder geval geen tegendoelpunten te krijgen. De Oranjehemden speelde compact en wat verder terug getrokken waardoor FC Utrecht moeite had om goed positiespel te spelen, snel van kant te wisselen en de ruimtes achter de verdediging te benutten. Doordat FC Utrecht geduldig bleef aan de bal wist het af en toe wel te profiteren van de ruimtes die ontstonden en daar kwamen dan ook gelijk twee prachtige doelpunten uit voort. Nazjir Held was daarin met twee doelpunten het eindstation. FC Volendam had aan de bal moeite om kansen te creëren, maar het lukte wel om de wedstrijd spannender te maken met vlak voor rust de 2-2 op het scorebord.

Na rust bleek een kleine aanpassing in de speelwijze van FC Utrecht genoeg om weer op voorsprong te komen en deze uit te bouwen naar 4-2. Achter de laatste lijn werden er meer diepgaande snelle spelers weg gestuurd waar veel kansen uit ontstonden en er dus twee goals verzilverd werden. Vlak voor tijd kwam FC Volendam terug op 4-3, maar in grote problemen zijn de Domstedelingen niet meer gekomen.

Door de winst heeft de Onder 13 van FC Utrecht zijn doelstelling gehaald. Ondanks deze goede prestatie was er ook ruimte voor een kritische blik. Bij teveel wedstrijden was het niveau aan de wisselvallige kant, zijn er kansen gemist en de nodige onnodige doelpunten geïncasseerd. Wellicht had de tweede plek er ook wel ingezeten, was de conclusie van de spelersgroep. Volgende week speelt de Onder 13 zijn laatste wedstrijd van het seizoen bij Zeeburgia Onder 13.