FC Utrecht Onder 13 gaf vandaag een vervolg aan de goede reeks en wedstrijden van de laatste weken. Op een zonovergoten Zoudenbalch kwam de Onder 13, op de eerste tien minuten in de tweede helft na, niet in de problemen tegen de gasten uit Zwolle en wist het nu wel de kansen te verzilveren (9-2 winst).

Vandaag stonden er weinig wedstrijden gepland op Sportcomplex Zoudenbalch. Desalniettemin waren er genoeg redenen voor de toeschouwer om de wedstrijd tegen PEC Zwolle te bezoeken. De zon draaide overuren en de Onder 13 is vastberaden het seizoen in de top 3 te eindigen en daarbij vandaag een goede pot voetbal op de kunstgrasmat te leggen.

De eerste tien minuten was FC Utrecht nog zoekende naar het juiste gevoel, de onderlinge samenwerking en had het wat moeite met PEC Zwolle, wat FC Utrecht bij de opbouw direct vastzette. Na tien minuten leek het ijs gebroken toen FC Utrecht, na een goede doorkopbal van Jesse van de Haar, een 1 op 1 kans met de keeper niet onbenut liet. Het zou de eerste van een reeks prachtige doelpunten worden. De 2-0 mag niet onvermeld blijven. Na een goede opbouw lanceerde Nazjir Held met een prachtige steekpass Jesse van de Haar, die met een keurige aanname, het uitspelen van de spits en een mooie lob de keeper verschalkte. FC Utrecht bleef haar eigen spel spelen: proberen op te bouwen van achteruit, bewegende middenvelders, aanvallers in de voeten zoeken óf onze snelle aanvallers wegsturen in de ruimte. PEC Zwolle had een aantal mogelijkheden die keeper Kay Notenboom nauwelijks in de problemen brachten, Utrecht ging rusten met een luxe 4-0 voorsprong.

PEC Zwolle schoot echter beter uit de startblokken in de tweede helft. Of het aan de thee lag of aan het ontbreken van absolute scherpte: PEC Zwolle scoorde twee keer knap in korte tijd en de spanning leek even terug in de wedstrijd. Waar het in de de vorige wedstrijden nog spannend werd, keerde Utrecht vandaag netjes de rug en maakte FC Utrecht dankbaar gebruik van de grotere ruimtes die er bij de tegenstander ontstonden. Met bij vlagen prima positiespel, goede samenwerking voorin en het elkaar gunnen van de bal verdubbelde Utrecht de thuisdoelpunten en wist het zichzelf uiteindelijk te belonen met 9 doelpunten.

Al met al een prima teamprestatie, bij vlagen prima veldvoetbal en vooral het afmaken van de kansen was vandaag dik in orde. Volgende week wacht een mooie wedstrijd op sportcomplex Papendal tegen concurrent Vitesse.