FC Utrecht heeft zich tot medio 2021 verzekerd van de diensten van Samir Ben Sallam. De 16-jarige middenvelder komt over van Ajax en sluit aan bij de beloftenploeg van FC Utrecht.

Ben Sallam heeft zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit en komt op de linkerflank van het veld het best tot zijn recht. Hoewel hij onderdeel gaat uitmaken van de selectie van Jong FC Utrecht, mag hij ook uitkomen voor FC Utrecht O19.

“Samir is een zeer getalenteerde speler. Hij is creatief, tweebenig en technisch zeer vaardig”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Samir is een speler die het spel verdeelt en anderen beter laat spelen.”

Manager Academie Jelle Goes is blij met de komst van Ben Sallam naar FC Utrecht. “Het feit dat hij op 16-jarige leeftijd al bij de selectie van Jong FC Utrecht aansluit, zegt genoeg over zijn kwaliteiten en potentieel. Dat hij ook voor FC Utrecht O19 wedstrijden kan spelen, kan voor dat elftal een absolute pré zijn.”