De multi-inzetbare Duitse aanvaller Jonas Arweiler wordt toegevoegd aan de selectie van Jong FC Utrecht. De 21-jarige jeugdinternational komt over van Borussia Dortmund en heeft in de Domstad een contract getekend voor twee seizoenen, met een optie op nog twee jaargangen in Utrechtse dienst.
 
Arweiler zette bij 1. FC Riegelsberg zijn eerste stappen op het voetbalveld en werd daar ontdekt door 1. FC Saarbrücken. In 2013 stapte de linksbenige aanvaller over naar Borussia Dortmund. Bij de Duitse topclub speelde de nu 21-jarige voorhoedespeler achtereenvolgens voor de Onder 17, Onder 19 en beloftenploeg. De fysiek sterke Duitser speelde bovendien de nodige jeugdinterlands voor Duitsland Onder 16 en Duitsland Onder 20.
 
“Voor de beloftenselectie zien we Jonas als een directe versterking”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Jonas kan op alle posities in de voorhoede uit de voeten. Hij combineert zijn sterke fysiek met voetballend vermogen en heeft daarbij een goed linkerbeen. Er zit, zoals ze dat dan zeggen, een goede kop op. Jonas heeft het afgelopen jaar vanwege een blessure wat minder wedstrijden gespeeld dan hij had gehoopt, maar is inmiddels weer helemaal fit en er alles aan gelegen te slagen als voetballer. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij met zijn kwaliteiten en potentie het eerste elftal van FC Utrecht kan halen.”