FC Utrecht en De Ridder BV intensiveren de bestaande samenwerking. De Utrechtse Eredivisionist en het familiebedrijf uit Soesterberg hebben daartoe een éénjarig contract ondertekend, met de wederzijdse intentie de co-operatie te kunnen voortzetten tot medio 2024. De Ridder BV is gespecialiseerd in aanleg, beheer en renovatie van onder meer voetbalvelden en speelde eerder dit jaar een voorname rol toen in Stadion Galgenwaard tijdens het seizoen het hoofdveld werd vervangen.
 
De samenwerking tussen FC Utrecht en De Ridder BV is er één die al jaren naar wederzijdse tevredenheid verloopt. De kwaliteit van de velden van FC Utrecht, zowel het hoofdveld in Stadion Galgenwaard als de grasmatten op Sportcomplex Zoudenbalch, is inmiddels zodanig dat FC Utrecht op dat vlak behoort tot de top van Nederland. “De stap die we nu zetten leidt ertoe dat we nog meer controle krijgen over de kwaliteit van onze velden”, zegt operationeel directeur Paulo Steverink van FC Utrecht. “Het team van groundsmen blijft intact. We denken dat we met de ervaring, deskundigheid en machines van De Ridder BV nog efficiënter te werk kunnen gaan. Onze groundsmen, onder wie een vanuit Nieuw-Zeeland overgekomen grasexpert die in het verleden verantwoordelijk was voor het grasonderhoud voor het Nieuw-Zeelandse nationale rugbyteam All Blacks, vallen vanaf nu onder de verantwoording van De Ridder BV. Dit was voor beide partijen een essentiële factor in de intensivering van de samenwerking.”
 
De Ridder BV is een familiebedrijf uit Soesterberg, dat in 1926 werd opgericht in Utrecht. De firma is inmiddels uitgegroeid tot een grote speler op de internationale markt en heeft zo’n zeventig werknemers. “In onze ogen zijn ze ook absoluut toonaangevend in het onderhoud en beheer van golfbanen. Die specifieke ervaring kunnen we nu al deels gebruiken, maar die expertise gebruiken we graag nóg meer”, aldus Manager Operations Technisch Bas van den Brink.
 
FC Utrecht en De Ridder BV hebben zich gezamenlijk het doel gesteld dat het veld van Stadion Galgenwaard in de top 3 van de door de VVCS georganiseerde veldencompetitie moet komen én blijven. “Dit seizoen eindigden we, vanwege de enorme schade die het veld leed rondom de uiteindelijk afgelaste sneeuwwedstrijd tegen Feyenoord, op positie 8. We gaan voor een plek in de top 3, al weten we dat het niet eenvoudig is dat doel te bereiken”, stelt Steverink. “Ons budget is namelijk een stuk beperkter dan dat van de nodige concurrenten. Maar FC Utrecht en De Ridder BV hebben een naam hoog te houden, en dus gaan we er volledig voor.”