De FC Utrecht Academie, de jeugdopleiding van FC Utrecht, heeft het niveau ‘internationale voetbalacademie’ behaald. Hiermee behoort de jeugdopleiding van de Domstedelingen tot de besten van Nederland.  
 
Jaarlijks beoordeelt de KNVB de verschillende jeugdopleidingen van de BVO’s in Nederland. Ook dit seizoen werd er grondig gekeken naar de status van de FC Utrecht Academie, de jeugdopleiding van FC Utrecht. De KNVB doet dit onderzoek aan de hand van het Kwaliteit- & Performance Programma. Daaruit komt de FC Utrecht Academie erg positief naar voren en heeft het voor de vierde keer op rij de status van ‘internationale voetbalacademie’ gekregen.
 
“We zijn blij en trots dat we voor het vierde jaar op rij deze status toegekend hebben gekregen. De jeugdopleiding is een van de belangrijkste pijlers binnen FC Utrecht”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Het is zaak om nu de volgende stappen te zetten binnen de FC Utrecht Academie.”
 
Manager Academie Jelle Goes over de toekenning: “Bij mijn aanstelling hebben we als doel gesteld om de komende jaren hard aan de slag te gaan met het door ontwikkelen van de FC Utrecht Academie. Het behouden van deze internationale status is daar een belangrijk onderdeel van.”