FC Utrecht grootaandeelhouder én supporter Frans van Seumeren fungeerde de afgelopen maanden, samen met enkele andere supporters, als proefkonijn voor een spanning- & stresstest. Hoofdsponsor Zorg van de Zaak wil met deze test duidelijk maken welke factoren leiden tot stress, wat de gevolgen zijn, maar ook wat de oplossingen zijn en hoe je stress onder controle houdt. Met behulp van een borstband met sensor werd zowel de hartslag (electrocardiogram) als de beweging (acceleratie) van Frans en de supporters voor, tijdens en na wedstrijden gemeten.

Onderzoeker Bart Verkuil, verbonden aan de afdeling klinische psychologie aan de Universiteit van Leiden en werkzaam voor Zorg van de Zaak laat weten dat de proefpersonen voorafgaand en tijdens een wedstrijd symptomen van stress vertonen. Tijdens spannende momenten wordt zeer hoge hartactiviteit gemeten en dat duidt op een intens emotionele en spannende ervaring. Die stress ebt echter makkelijk weer weg. De herstelmomenten zijn belangrijk voor gezondheid op lange termijn en daarom lijkt intensief meeleven geen kwaad te kunnen.

Komende week gaat de Spanning- & Stresstest campagne live en volgen we Frans, Koen en Raimond gedurende de laatste wedstrijden van het seizoen. Benieuwd wat de spanning van de wedstrijden met zicht meebrengt? Houd de kanalen van FC Utrecht en Zorg van de Zaak in de gaten!