Verdediger Christopher Mamengi van FC Utrecht heeft met Oranje Onder 17 de Europese titel gepakt. In de finale van het prestigieuze toernooi waren de Nederlanders na strafschoppen te sterk voor Italië Onder 17.

Oranje Onder 17 begon het toernooi met drie zeges in de poulefase. Achtereenvolgens werden Duitsland Onder 17 (3-0), Spanje Onder 17 (2-0) en Servië Onder 17 (2-0) verslagen. Mamengi speelde één helft mee tegen de Spanjaarden en voetbalde de volledige partij tegen de Serviërs.

In de kwartfinale werd Ierland na strafschoppen uitgeschakeld; opnieuw was er speeltijd voor Mamengi, die in de halve finale de volledige wedstrijd speelde. Tegen Engeland Onder 17 bleef het 0-0 en dus stonden er voor de tweede keer penalty’s op de rol. De Nederlandse talenten wonnen andermaal en plaatsten zich zo voor de finale, waarin FC Utrecht’s Mamengi opnieuw de volledige 80 minuten speelde. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2 en dus volgden er opnieuw strafschoppen. Vanaf elf meter stelde Oranje Onder 17 de Europese titel veilig. Het is voor de derde keer dat Oranje Onder 17 een EK wint.