Middenvelder Oussama Alou heeft zich voor drie seizoenen aan FC Utrecht verbonden. De 16-jarige voetballer uit eigen academie zette vandaag zijn handtekening onder zijn eerste profcontract, dat hem tot medio 2021 aan de FC uit de Domstad verbindt.

Alou maakte in 2013 de overstap van Elinkwijk naar FC Utrecht. Aan de voorbije jaargang begon de Utrechter als speler van FC Utrecht O16, maar al snel speelde hij ook de nodige partijen in het O17-team van de FC uit de Domstad.

“Oussama heeft de voorbije seizoenen een goede ontwikkeling doorgemaakt in onze academie”, vertelt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Hij koppelt spelinzicht aan creativiteit en is altijd in staat de voetballende oplossing te zoeken. We hebben er vertrouwen in dat hij zich de komende jaren verder gaat ontwikkelen.”

“Het doel van Oussama is helder: spelen in het eerste elftal van de FC van zíjn stad. Samen met hem gaan we er de komende jaren hard aan werken dat doel te bereiken”, aldus Manager Academie Jelle Goes. “Oussama is dit seizoen al vervroegd doorgeschoven naar de O17-selectie, hier zal hij ook na de zomerstop beginnen.”