Het verhaal van de wedstrijd tegen de leeftijdgenoten van ADO Den Haag O19 is kort. De 3 punten gingen met de bezoekers mee terug. De Utrechters waren deze wedstrijd eigenlijk geen moment in gevaar. FC Utrecht O19, voor deze gelegenheid gecoacht door Ab Plugboer, was over het geheel genomen de bovenliggende partij. Optisch leek het misschien dat ADO overwicht had, maar praktisch gesproken was dat niet zo. Ondanks dat waren de Hagenaren een aantal keren best dicht bij een doelpunt. 

Een gevaarlijk schot dat uiteenspatte op de lat en, na knullig balverlies van Jayden Macnack op de middenlijn, een vlammend schot onderkant lat, in een tijdbestek van enkele minuten, leverde de thuisploeg de gelijkmaker op. Het schot van Samuel Chromek landde achter de doellijn. 

Een kwartier eerder was Utrecht al op voorsprong gekomen door een eigen goal van Noah van Geenen in de 19e minuut, na een snelle en soepele uitbraak via Jayden Macnack en Rayan el Azrak. Van Geenen gaf de bal het laatste zetje.

De ruststand was daardoor 1-1.

De 2e helft was zo goed als helemaal voor de bezoekende ploeg. Druk vooruit betaalde zich uit. Was er eerst al de waarschuwing van Dereck Darkwa in de 50e minuut, toen hij door Rayan el Azrak vrij voor doelman Youri Schoonderwalt werd gezet, halverwege de 2e helft kopte invaller Khalid Khajouli de bal achter dezelfde Schoonderwalt. Hij zette daarmee zijn ploeg op de verdiende voorsprong. Ook nu ging er een snelle omschakeling aan vooraf. Dat leverde de hoekschop op, waaruit Khajouli dus raak knikte.

ADO verweerde zich uiteraard wel, maar kon vooruit toch geen grote vuist maken. En toen ruim 10 minuten voor tijd de 1-3 viel, was het helemaal gedaan. De goal kwam op naam van Rayan el Azrak, na een prima actie vanaf rechts en een fraaie steekbal van Dereck Darkwa. El Azrak maakte het beheerst af.

Ab Plugboer:"Wij hebben vandaag gedaan wat we moesten doen: winnen. Wij willen zo hoog mogelijk eindigen in de eindrangschikking en daar helpen deze drie punten heel goed aan mee. Een compliment aan de groep die het vandaag geflikt heeft is meer dan op zijn plaats. Wij spelen de komende week nog twee héél interessante partijen (Feyenoord-uit en Ajax-thuis, red.). Wij kunnen voor een mooi slot van de competitie zorgen."


ADO Den Haag - FC Utrecht O19 1-3
19. 0-1 Noah van Geenen (ED)
36. 1-1 Samuel Chromek
65. 1-2 Khalid Khajouli
78. 1-3 Rayan el Azrak

FC Utrecht O19
Joey Houweling, Mark Pabai, Dehninio Muringen, Cas Odenthal (68. Rashaen de Windt), Gabriel Culhaci, Benis Belesi, Jayden Macnack, Karam el Ayoubi (62. Khalid Khajouli), Dereck Darkwa, Rayan el Azrak, Dino Janssen (84. Vinicius Cardoso).