Met 4-3 ging FC Utrecht vanavond (woensdag) onderuit tegen sc Heerenveen in de heenwedstrijd van de halve finale van de play-offs om Europees voetbal. FCUtrecht.nl schoof in de perszaal van het Abe Lenstra Stadion aan bij de persconferentie en schreef mee met de analyse van trainer/coach Jean-Paul de Jong.

“Dit was een krankzinnige wedstrijd”, sloeg de oefenmeester direct de spijker op z’n kop. “Een wedstrijd waarin FC Utrecht in de eerste helft FC Utrecht niet was. We toonden weinig tot geen initiatief en lef aan de bal, verzuimden om te duelleren op het moment dat er voor de lange bal werd gekozen. En tweede ballen werden niet opgepakt.”

De Jong was niet te spreken over de wijze waarop de tegentreffers in de eerste helft tot stand kwamen. “We gaven de doelpunten weg. Kinderlijk eenvoudig kwamen we op een 2-0 achterstand. In de rust zeiden we tegen elkaar: ga op zoek naar de 2-1. En dan krijg je direct na de rust de 3-0 tegen…”

“Dan denk je: waar gaat dit heen? We toonden enorme veerkracht en lieten zien dat we er fysiek heel goed op staan. Zelfs met tien man. We werden aan de bal goed. Kwamen terug tot 3-1, 3-2 en 3-3, waarin de klasse van Zakaria Labyad naar voren kwam”, aldus De Jong.

FC Utrecht’s oefenmeester hoopte dat zijn tiental tegen het elftal Friezen die score over de streep kon trekken. “Maar we incasseerden toch nog de 4-3. We konden met een man minder de verre ruimte, waar Dumfries in dook, niet afdekken.”

Goed; 4-3 dus aan het einde van de rit. Het is kraakhelder wat FC Utrecht zaterdag te doen staat in Stadion Galgenwaard. “Wij kunnen hiermee leven en kijken erg uit naar de wedstrijd van zaterdag in ons eigen stadion.”