FC Utrecht won vanavond met 2-1 van sc Heerenveen en heeft zich daardoor verzekerd voor de finale van de Play-Offs. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie en schreef mee met de nabeschouwing van trainer/coach Jean-Paul de Jong.
 
“Met wat frisse spelers in de basis, Willem Janssen die terugkwam van een schorsing en Sander van de Streek die van zijn hamstringblessure af was en bovendien konden Zakaria Labyad en Matteusz Klich niet spelen, waardoor we Giovanni Troupee in hebben gebracht. Dan zie je toch dat het team, ondanks het gemis van de twee creatieve spelers, in ieder geval alles eraan gedaan heeft om het spel te tonen wat we in de eerste helft tegen SC Heerenveen wilden laten zien: Aan de bal, verzorgd en de ruimtes opzoeken.”
 
“Lukas Görtler, die vandaag een basisplaats had, was daar enorm bedreven in. Vanuit hem konden we zelf doorvoetballen. We hebben meerdere kansen gecreëerd en uiteindelijk door een schitterende goal van Rico Strieder kwamen we op 1-0. Ik hoop overigens dat de blessure van Martin Hansen meevalt. In de tweede helft zijn we daarin doorgegaan. Door een goede voorzet van Sean Klaiber maken we de 2-0 en is er niks aan de hand.”
 
“Je merkt wel dat zij het spel focuste op Henk Veerman, daarom moesten onze twee centrale verdedigers vaak het duel aangaan en dat deden ze goed. Soms valt daar een tweede bal, en zo’n tweede bal resulteerde in de 2-1. In de laatste fase is het daardoor hectisch. In die laatste minuten komen we goed weg, maar op karakter trekken we de overwinning over de streep en zijn we blij dat we met deze groep in staat zijn om de finale te bereiken.”