In een partij waarin FC Utrecht en Vitesse elkaar geen grasspriet cadeau gaven, trokken de Utrechters vanavond (dinsdag) aan het kortste eind. Het werd in GelreDome 3-2 voor de Gelderlanders. FCUtrecht.nl schoof in de persruimte van het Arnhemse stadion aan bij de persconferentie en schreef mee met de analyse van trainer/coach Jean-Paul de Jong.

“Ik denk dat we heel goed aan de wedstrijd begonnen”, vertelde De Jong, terwijl in de zaal zweetpareltjes van de voorhoofden van journalisten biggelden die trachtten hun deadline te halen. “We kregen al vrij snel twee grote kansen, maar benutten die niet.”

Vitesse raakte daarna het aluminium. “En op een gegeven moment kwam er een moment waarop er een voorzet kwam van de zijkant van het veld. We hadden er juist op gehamerd de kopkracht in de zestien weg te halen”, gaf De Jong aan. “Maar toch viel de 1-0.”

“In de rust hebben we aangegeven dat wij altijd kunnen scoren. Na de break werden we de bovenliggende partij. We kwamen op 1-1 en Sean Klaiber kreeg een kans op 1-2. Dan zie je dat de individuele kwaliteiten van Vitesse voor 2-1 zorgen. Dat was een goede lob.”

FC Utrecht had ondertussen Zakaria Labyad in de ploeg gebracht. “Dat is een speler op wie wij zuinig zijn. We weten dat hij het verschil kan maken”, aldus De Jong over de international van Marokko, die de 2-2 scoorde met een prachtig schot.

“2-2, dat had voor ons een goed resultaat geweest. Maar toen kwam er in de blessuretijd nog een vrije trap en belandde de bal bij de tweede paal, waar die door Guram Kashia werd ingekopt”, beschreef De Jong de 3-2 van Vitesse. “Het is frustrerend dat we die 2-2 niet over de streep trokken. Maar gezien de fitheid van de selectie en de momenten die we gecreëerd hebben, zullen we ervoor zorgen dat het zaterdag een heet avondje wordt in Utrecht. We gaan dan voor de winst, want we willen een kroon zetten op een goed seizoen.”