Heel zuur waren de druiven voor de ploeg van Ruud Heus na de wedstrijd tegen Vitesse. Bijna heel de wedstrijd beter zijn dan je tegenstander, een veelvloed aan opgelegde kansen, maar toch met lege handen terugkeren uit Arnhem. De opmerking van Vitesse trainer Kevin Moeliker na afloop, "we kregen maar geen druk op jullie", maakte de frustratie alleen maar groter. 
Je vraagt je echter met recht af of je mag zeggen dat je de overwinning wel verdient, als je zoveel mogelijkheden om zeep helpt en aan de andere kant wel heel gemakkelijk de doelpunten weggeeft. "Met complimenten koop je dan ook geen droog brood", merkte Heus terecht op. "We hebben prima veldspel laten zien, maar onze voorhoede liet het volledig afweten en dan is elk foutje achterin fataal".
 
Vitesse kwam al na vijf minuten uit het niets op voorsprong. Een voorzet van rechts werd door Djevencio van der Kust achter zijn eigen doelman gewerkt. Utrecht ging goed met deze tegenslag om en liet prachtige aanvallen op het kunstgras van Papendal zien. In de meeste gevallen ontbrak het echter aan de afwerking, sprongen ballen van de voet of werd de bal geheel vrijstaand te ver voor zich uit gespeeld. Toch kwam Utrecht verdiend langszij: een prachtige aanval werd na een voorzet van Oussama Alou door Aaron Agbomson keihard binnen geschoten. Voor rust kwam Vitesse opnieuw op voorsprong. Bij een hoekschop troefde Vitesse spits Mike Cyubahiro de mistastende Utrecht keeper Carlito Welink af.

Heus kon in de rust zijn ploeg niets anders dan aanmoedigen om met het vertoonde spel van de eerste helft door te gaan. Dat deed Utrecht dan ook, maar hoewel de Utrechters bijna voortdurend op de helft van de tegenstander te vinden waren, had je het gevoel dat je nog uren kon doorspelen zonder tot scoren te komen. Aangezien Vitesse verder geen gebruik maakte van de steeds grotere ruimte die men kreeg, kwam er in de stand geen verandering meer. Het kan echter niet anders dan dat met deze wedstrijdinstelling en dit veldspel, de resultaten vanzelf komen. Komende dinsdag kan Utrecht weer aan de bak als er in Den Haag moet worden aangetreden tegen ADO, dat verrassend en ver onder de mogelijkheden van deze ploeg laag geklasseerd staat. Vermeldenswaardig is nog dat linksachter Achraf Zeddi, na een jaar blessureleed, weer aan kon sluiten bij de selectie en ook de vroeg dit seizoen geblesseerd geraakte middenvelder Akif Hancer is weer inzetbaar.

Scoreverloop:
"05  1-0  Djevencio van der Kust (e.d.)
"15  1-1  Aaron Agbomson
"29  2-1  Mike Cyubahiro

Opstelling FC Utrecht O17:  Carlito Welink, Sedessio Spier ("79 Valentijn Beck), Rick Meissen, Christopher Mamengi, Sam Tel, Raymond Huizing, Yuya Ikeshita, Djevencio van der Kust ("76 Ayouba Kosiah), Amoros Nshimirimana ("71 Fabio Hendriksen), Oussama Alou, Aaron Agbomson.