Opnieuw een driepunter voor Jong FC Utrecht. Nadat de beloftenploeg vrijdagavond in Wijdewormer van Jong AZ won met 1-3, was vandaag (Tweede Paasdag) Go Ahead Eagles het haasje in Stadion Galgenwaard: 1-0.

Een heerlijk plekkie is het. Op een meter of 25 van het doel. Een mooie plek voor een rechtspoot om wat fraais te laten zien. En, zo bewijst Tufan Özbozkurt, een nog mooiere spot voor een linksbener om de bal in de kruising te janken. Wat dat is precies wat de linksback doet. Hij kijkt, neemt een aanloop en jankt die bal de bovenhoek in. Doelman Sonny Stevens maakt een zweefduik, maar is geklopt: 1-0 voor Jong FC Utrecht. Het moment is heerlijk; de blessuretijd is namelijk net begonnen. En dus is er voor tegenstander Go Ahead Eagles amper nog tijd om iets terug te doen.

Werkhoven schrikt
En toch krijgt de Deventer ploeg nog een dot van een kans in de 140 seconden die na de openingstreffer nog te spelen zijn. Invaller Givan Werkhoven krijgt de bal op een meter of acht van het Utrechtse doel voor zijn voeten. Heel Jong FC Utrecht schrikt, en Werkhoven zo te zien aan zijn doelpoging ook. Want: de bal gaat over. De ploeg uit Utrecht ontsnapt, de zege is een feit.

Ruimte
Het is niet alleen de tweede overwinning in successie, het is er ook één waarvoor de talenten uit de Domstad hard moeten werken. Tegen het Go Ahead Eagles van Utrechter Jan van Staa geven de manschappen van trainer/coach Robin Pronk nauwelijks iets weg, maar hebben ze er zelf ook moeite mee om door de laatste linie van de Eagles te breken. Naarmate het einde van de partij nadert en de bezoekers uit Overijssel meer uit hun schulp kruipen - ze móeten wel, want ze moeten eigenlijk winnen om in de race te blijven voor de vierde periodetitel, die ze willen winnen om zo hun seizoen te redden - ontstaat er voor de Utrechtse voorhoedespelers meer ruimte. Met name Sylla Sow en invaller Mohamed Mallahi trachten daarvan gebruik te maken, maar hun doelpogingen leveren telkens niets op.

Tien met een griffel
Tot dat ene moment in de laatste minuut van de partij. Dan levert zo’n uitbraak van de Domstedelingen een vrije trap op en jawel: een doelpunt. Özbozkurt, een geboren Utrechter die in de winterstop is aangesloten bij de beloftenformatie van de FC uit zijn stad, krult de bal even hard als geplaatst in de bovenhoek. Een tien met een griffel, en goed voor de overwinning.

Vrijdag weer aan de bak, maandag weer thuis
Voor Jong FC Utrecht blijven de wedstrijden in rap tempo volgen. Vrijdag staat Almere City FC-uit op de rol voor het team van Pronk, dat de maandag erna FC Volendam ontvangt in Stadion Galgenwaard.

Jong FC Utrecht - Go Ahead Eagles 1-0 (0-0)
90+1. Tufan Özbozkurt 1-0

Gele kaart: Ruben Hoogenhout, Robin Zwartjens, Tufan Özbozkurt (Jong FC Utrecht), Sam Hendriks, Rick Ketting, Xandro Schenk (Go Ahead Eagles).

Toeschouwers: 566.

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Redouan El Yaakoubi, Ruben Hoogenhout (76. Maarten Peijnenburg), Robin Zwartjens, Tufan Özbozkurt; Rick van der Meer, Rick Mulder (46. Shayne Pattynama), Karim Loukili; Bilal Ould-Chikh (65. Mohamed Mallahi), Sylla Sow, Patrick Joosten.

Opstelling Go Ahead Eagles:
Sonny Stevens; Robin Buwalda, Rick Ketting, Xandro Schenk, Dennis Hettinga; Sjoerd Overgoor (71. Givan Werkhoven), Jeff Stans, Joey Suk; Aaron Nemane (82. Pieter Langedijk), Sam Hendriks, Bruno Andrade (61. Stefano Beltrame).