In de kwalificatiefase van de FIFA eClub World Cup hebben FC Utrecht’s eSporters Danny Hazebroek en Lode de Boo met wisselende succes hun partijen gespeeld. Er werden diverse knappe zeges geboekt, maar voldoende voor het bereiken van de volgende fase van het prestigieuze evenement was dat niet.

“Naar mate het weekend vorderde, ging ons niveau omhoog”, vertelde De Boo. Mede dankzij het sterke spel van hem en zijn collega-eSporter Hazebroek werden Odense BK (8-4), Sampdoria (8-6) en TSV Offerheim (9-2) aan de zegekar gebonden. Maar juist tegen de Nederlandse ploegen, die de Utrechters al in de beginfase van het toernooi troffen, ging het mis. Er werd verloren van Ajax (8-2) en PSV (3-1). “In die partijen lieten we het liggen en hadden we meer moeten halen”, aldus De Boo.

Tegen Hammarby IF verloor FC Utrecht’s eSportersduo met 5-3. “In de eerste pot tegen die ploeg verloren we 4-0. Die schade kregen we vervolgens niet meer hersteld.” Ook Method, dat met twee spelers aantrad die onlangs nog op de FUT Champions Cup in Manchester speelden, bleek te sterk: 3-2, net als FOCUS Clan: 10-5. De Boo: “Al met al hebben we het hele weekend goed gestreden en goed samengewerkt. We hielpen elkaar waar we konden.”