FC Utrecht O17 behaalde een meer dan verdiende zege op Excelsior dit weekeinde. Op Zoudenbalch werd het 3-1 voor de ploeg van Ruud Heus. Utrecht speelde een voortreffelijke eerste helft, waarin het de Rotterdamse tegenstander continu onder druk hield. Dat het bij rust nog maar 1-0 stond mag dan ook een waar wonder heten. Alleen een benutte strafschop van Dragos Albu was het resultaat van het grote overwicht van de Utrechters.

Excelsior realiseerde dat het door Utrecht 'in leven' was gelaten en kwam beter de tweede helft in. Een vrije kans van de Rotterdamse rechtsbuiten kwam nog in handen van keeper Carlito Welink. Maar omdat Utrecht ook onder druk probeerde de voetballende oplossing te zoeken, kreeg het al snel de rekening gepresenteerd van de gemiste kansen in de eerste helft: balverlies in de opbouw leidde uiteindelijk tot een gemakkelijk gegeven strafschop. Excelsior spits Damjan Dostanic liet Welink vervolgens kansloos: 1-1. De figuurlijke 'kater' werd gelukkig al heel snel weggespoeld, toen nog geen twee minuten na de Rotterdamse gelijkmaker Utrechts spits Amoros Nshimirimana de bal voor zijn voeten kreeg en hij met een simpele schuiver zijn ploeg weer op voorsprong zette. Tien minuten daarna besliste Utrecht de wedstrijd met een derde treffer: een mooie pass van Sedessio Spier werd door Nshimirimana op waarde geschat, maar daar waar zijn inzet vervolgens door keeper Ozdemir nog worden gekeerd, werd de rebound een prooi voor Aaron Agbomson die met zijn inzet de wedstrijd besliste. Excelsior probeerde nog wel een aansluitingstreffer te forceren, maar bracht de Utrechtse defensie niet meer in de problemen. Trainer Ruud Heus was blij met de overwinning en met name ook over het veldspel van zijn ploeg: "De eerste helft was van onze kant van een hoog niveau, we lieten de tegenstander echter in de wedstrijd. Dan krijg je in de tweede helft  de tegenslag met die gelijkmaker, maar daar hebben we ons prima overheen gezet en uiteindelijk een belangrijke zege gehaald".

Scoreverloop:
"13  1-0  Dragos Albu (strafschop)
"50  1-1  Damjan Dostanic (strafschop)
"52  2-1  Amoros Nshimirimana
"62  3-1  Aaron Agbomson

Opstelling FC Utrecht O17:  Carlito Welink, Sedessio Spier, Rick Meissen, Christopher Mamengi, Djevencio van der Kust, Raymond Huizing, Yuya Ikeshita, Dragos Albu, Amoros Nshimirimana, Oussama Alou ("72 Malik Trustfull), Aaron Agbomson ("77 Sem van Zwieten).