Voor de hoofdingang van Stadion Galgenwaard is gistermiddag (donderdag) een standbeeld van Frans van Seumeren onthuld. Het borstbeeld, dat rust op een sokkel waarop Van Seumeren’s lijfspreuk ‘No guts, no glory’ te lezen valt, is aan de grootaandeelhouder van FC Utrecht aangeboden door SupportersVereniging FC Utrecht.

“Frans is een fantastisch man en geweldige supporter van FC Utrecht die in 2008 in de club is gestapt toen de club financieel in zwaar weer zat”, aldus voorzitter Teun den Hartog van SupportersVereniging FC Utrecht. “Een enorme uitdaging, waar hij inmiddels heel veel geld in heeft gestopt. Wij mogen hem dankbaar zijn dat hij de club van de ondergang heeft gered en FC Utrecht sindsdien niet in de steek heeft gelaten. Een eigenaar met een hart voor de club, dat zie je niet vaak, dat moet je koesteren.”

Het tienjarig jubileum van Van Seumeren als grootaandeelhouder van FC Utrecht was voor de supportersvereniging de aanleiding voor het indrukwekkende eerbetoon. “Ik vond het echt helemaal te gek, misschien wel te veel eer zelfs”, blikt Van Seumeren terug op de onthulling van het door Jelle Geertsema gemaakte beeld. “Het maakte me verlegen en ik had het totaal niet zien aankomen. Wat ik ongelooflijk fijn vind is dat het van de supporters vandaan komt. Dat vind ik echt mooi. Daar doe je het uiteindelijk voor en dat het dan uit die hoek komt, dat vind ik geweldig.”

“Het is fantastisch om te zien dat onze supporters 10 jaar Frans van Seumeren als grootaandeelhouder van FC Utrecht eren met dit prachtige beeld”, zegt Paul Verhoeff, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Utrechtse Eredivisionist. “De plek waar het beeld staat, direct voor de ingang van het stadion, is wat mij betreft symbolisch: zonder Frans was er geen entree meer naar het voetbalstadion. Dat is nu vereeuwigd. Ik zag een trotse Frans en zijn vrouw Gonnie gisteren bij de onthulling, tijdens de mooie woorden van Teun den Hartog. De club wil de supporters nogmaals danken voor dit mooie gebaar.”

“Veel supporters zeiden in de loop der jaren: ‘Deze man heeft zoveel voor de club betekend, hij verdient een standbeeld!’ Daar hebben wij gehoor aan gegeven”, aldus Den Hartog. “Wij zijn trots op Frans en hopen dat hij nog lang aan deze mooie club gebonden blijft!”