Vandaag speelde FC Utrecht O12 vriendschappelijk tegen PSV Helmond O12. Het was mooi voetbalweer en door geconcentreerd te spelen was FC Utrecht de hele wedstrijd de baas. Het aandachtspunt lag bij het compact verdedigen en snel omschakelen bij balverovering. De eerste bal wilde het liefst gelijk diep spelen. Dit lukte goed en dat leverde een paar mooie scoringskansen en zelfs doelpunten op. Door goed te verdedigen heeft het team bovendien niet één tegenkans weggegeven. Wel kunnen we nog leren om geduldiger te blijven voor het druk zetten. Nu werd er soms nog te veel ruimte weggegeven, waardoor de tegenstander wel op onze helft kon komen. Gaandeweg de tweede helft had bijvoorbeeld Finn Gaillard steeds meer oog voor de diepte na het afpakken van de bal. Dankzij doelgerichte acties van onze aanvallers en doordat Paul Fremeijer bij een hele mooie assist een keer goed het overzicht hield, liep FC Utrecht uit naar een verdiende 6-0 overwinning. Nu mag de ploeg genieten van een weekje rust wat op basis van het harde werk van de afgelopen weken zeker verdiend is.

Uitslag
6-1

Doelpuntenmakers
4’ 1-0 Jahlani Fonteni
25’ 2-0 Ronnie Klaver
26’ 3-0 Ronnie Klaver
34’ 4-0 Harm Bouter
42’ 5-0 Cheveyo Balentien
58’ 6-0 Cheveyo Balentien