Het aflopende contract van Robin Pronk is met één jaar verlengd. De oefenmeester staat zodoende ook komend seizoen als trainer/coach voor de spelersgroep van Jupiler League-team Jong FC Utrecht.
 
In 2011 maakte de nu 45-jarige Pronk zijn entree in de Domstad, toen hij werd aangesteld als trainer/coach van FC Utrecht Onder 19. In 2014 maakte Pronk de stap naar Jong FC Utrecht, dat in de jaargangen 2014/2015 en 2015/2016 dusdanig sterk presteerde, dat de ploeg naar de Jupiler League promoveerde. Afgelopen seizoen wist het beloftenteam zich op dat niveau te handhaven en ook volgend seizoen speelt Jong FC Utrecht in de Jupiler League; al heeft het team op dit moment wel de rode lantaarn in handen.
 
“We zijn er blij mee ook komend seizoen over Robin Pronk te kunnen beschikken”, vertelt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “De uitdaging zal hem er dan vooral in zitten naast het doorontwikkelen van de spelers de resultaten van de beloftenploeg te verbeteren. Die lijn is de voorbije weken ingezet”, doelt Zuidam op de sterke recente vorm van het Utrechtse talententeam. “Samen met Manager Academie Jelle Goes zal Robin er bovendien verder aan werken de doorstroom van talenten uit eigen opleiding naar het eerste elftal te optimaliseren.”