In een partij waarin het beide kanten op kon, trok Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) aan het kortste eind. Almere City FC was met 2-1 te sterk voor de beloftenploeg uit de Domstad. FCUtrecht.nl sprak na afloop van de Jupiler League-partij met trainer/coach Robin Pronk.

Of het net zo makkelijk 1-2 had kunnen worden als 2-1? “Ik denk van wel”, aldus Pronk, terwijl op de achtergrond de wasmachines in het Almeerse materiaalhok worden gevuld met een verse lading rode shirts. “Er waren drie, vier momenten waarop we de trekker moesten overhalen. Al hadden zij er daar ook wel een paar van”, toonde de oefenmeester van de Utrechters zich realistisch.

“In aanvallend opzicht waren we niet vaak genoeg in staat door te drukken. Verdedigend bleven we weer aardig overeind”, analyseerde Pronk. Voor de derde keer op rij in de basiself: Ruben Hoogenhout. In acht dagen tijd 90, 76 en nog eens 90 speelminuten in de Jupiler League, en dat voor iemand van achttien jaar, met amper tien partijen competitievoetbal op de teller. Hoogenhout hield zich andermaal goed staande. “Ruben brengen we natuurlijk niet voor niets”, aldus Pronk. “Hij traint al het hele jaar met ons mee en laat een goede ontwikkeling zien.”

Dat laatste geldt natuurlijk niet alleen voor Hoogenhout. Wat te denken van Mallahi, die ook nog maar net 18 jaar is en ook in Almere zijn directe bewaker zo nu en dan bijkans tot wanhoop drijft. “Hij laat ook veel goede dingen zien. De progressie zie je in het hele team, ook vandaag. Ik kijk naar de ontwikkeling en was tevreden met hoe het vandaag stond.”

Maandag? Dan wacht alweer de volgende pot: FC Volendam-thuis. “Morgen moeten we bekijken hoe de groep ervoor staat richting maandag”, zegt Pronk, als hij wordt gewezen op het feit dat het de vierde pot in veertien dagen wordt. “Dat is de Jupiler League, dat hoort erbij en is alleen maar goed.”