Een late treffer van Karim Loukili bezorgt de ploeg van trainer/coach Robin Pronk de overwinning tegen FC Volendam, 2-1. FCUtrecht.nl sprak na afloop van de Jupiler League-partij met trainer/coach Robin Pronk.
 
“Over het resultaat ben ik zeker tevreden”, begint Robin Pronk zijn nabeschouwing. “Je kan niet meer dan drie punten halen, en die hebben we! Dus dat is goed, maar het spel vond ik in de eerste helft niet goed. In de rust hebben we ook een aantal dingen doorgenomen die we beter moesten doen. Maar ik vind niet dat we in de tweede helft niet heel veel beter gespeeld hebben. We waren wel beter georganiseerd.”
 
De slotfase van de wedstrijd was wat chaotischer, iets wat Pronk ook is opgevallen: “De laatste 20 minuten werd het meer een wedstrijd op fitheid. Ruimtes werden groter en daardoor had ik ook echt gevoel dat we die goal nog weleens konden maken. Naar mijn idee waren wij ook frisser op het eind dan FC Volendam. In die fase waren we er een paar keer dichtbij, maar gelukkig schiet Karim hem dan alsnog binnen.”
 
Afgelopen vrijdag verloor Jong FC Utrecht van Almere City door een late treffer, nu zijn de rollen omgedraaid. “Vrijdag hadden we ook zo’n situatie. Lang 1-1 en toen maakte Almere de 2-1 in de 85e minuut. Nu maken wij ‘m, dus dat is wel fijn. Daarna zijn we ook niet meer in de problemen gekomen.”
 
Robin Pronk licht naast de doelpuntenmakers nog een speler er speciaal uit: “Ik vond de rol van Jan-Willem Tesselaar erg positief. Die viel goed in, iets waarvoor hij ook al langere tijd hard aan trainen is.” Vier wedstrijden, drie overwinning. Is Jong FC Utrecht in vorm? “Nou je ziet dat we progressie boeken. We winnen niet zomaar deze wedstrijden. Voorheen in het seizoen verloren we deze wedstrijden en nu kunnen we ze over de streep trekken. Dat is geen toeval.”