Met 1-0 was Jong FC Utrecht vanmiddag (Tweede Paasdag) te sterk voor Go Ahead Eagles. In Stadion Galgenwaard zocht FCUtrecht.nl na afloop van die Jupiler League-driepunter trainer/coach Robin Pronk van de beloftenploeg op voor een nababbel.

“Twee wedstrijden in het paasweekend, dat zag je in de eerste helft wel terug”, vertelde Pronk in de mixed zone van Stadion Galgenwaard. “Er zat te weinig felheid en agressie in de ploeg. Dat pakten we in de tweede helft wél goed op. Toen lieten we zien het toch te kunnen brengen. Soms kan je lichaam meer aan dan je zelf denkt.”

Pronk roemde de strijdlust van zijn ploeg, die vrijdag ook al alles had gegeven tegen Jong AZ, dat het met 1-3 versloeg in Wijdewormer. “In het laatste kwartier zaten er wel een paar van onze spelers er aardig doorheen. Maar ook dát hoort bij profvoetballer worden. De grens zoeken, jezelf pijn willen doen.”

Op de één of andere manier lijkt zoiets altijd nét even wat makkelijker te kunnen als het sportief prettig gaat. “Punten, dat doet veel”, aldus Pronk. “Het is op zaterdagochtend toch anders binnenkomen als je de vrijdagavond ervoor hebt gewonnen.”

“Ik had er ook nog hoop op”, aldus Pronk over het feit dat het enige en dus winnende doelpunt tegen Go Ahead Eagles in de blessuretijd werd gescoord. “Zij gingen alles forceren en vanuit daar ontstonden voor ons vanuit de omschakeling twee, drie momenten. De vrije trap, van waaruit Tufan Özbozkurt scoorde, ontstond ook uit zo’n moment.”

Na zes punten uit de laatste twee duels is de honger naar het spelen van de laatste vijf partijen van dit seizoen alleen maar toegenomen. “Wij willen resultaat halen. Waar je aan het einde van de rit uitkomt, zal blijken. Je ziet in elk geval een enorme progressie. We trekken wedstrijden nu over de streep, en daar zijn we ook mee bezig. Het gaat in het betaalde voetbal immers om wedstrijden winnen.”