Jong FC Utrecht moet helaas met lege handen naar huis. In Velsen-Zuid verliest de beloftenploeg met 1-0 van Telstar. FCUtrecht.nl sprak na afloop van de Jupiler League-partij met trainer/coach Robin Pronk.
 
“Overheersende gevoel is dat we hier minimaal een punt moesten halen”, begint Robin Pronk zijn nabeschouwing. “Gezien de verhoudingen op het veld en de momenten die we hebben gecreëerd tot op het einde aan toe hadden we meer verdiend. Maar daarnaast hebben we ook nagelaten om een aantal aanvallende situaties beter uit te spelen, en dat is jammer.”
 
Thijmen Nijhuis wist Jong FC Utrecht nog vaak een handje te helpen door meerdere reddingen te verrichten. “In de eerste helft komen zei twee of drie keer gevaarlijk door en daar houdt hij ons goed op de been!” De 1-0 kwam vanuit een strafschop: “Ja tuurlijk baal ik van die overtreding, maar dan heb je nog steeds een hele tweede helft om dat recht te zetten. Waar ik meer van baal is dat we een aantal momenten hebben laten liggen om het beter uit te spelen.”
 
“Natuurlijk staan wij op de twintigste plaats, maar ik vind dat wij niet op de twintigste plaats staan als je kijkt naar onze ontwikkeling dit seizoen. Zeker in de laatste twee weken hebben we een uitstekende serie neergezet. Van de vijf wedstrijden win je er drie en bij de twee nederlagen ben je gewoon heel dichtbij een goed resultaat. In deze twee weken heb je goed de enorme progressie gezien die het elftal heeft gemaakt dit seizoen.”
 
Pronk zei onlangs dat dit ook hoort bij het profvoetbal, veel wedstrijden achter elkaar spelen en dat gaat het team goed af: “Ook vandaag waren we weer tot het einde toe fit. Er zijn jongens bij die hebben alle vijf de wedstrijden gespeeld. Het was mooi geweest als we hier minimaal een punt hadden gehaald. Je ziet de progressie van het team en een aantal individuele spelers. Daar ben ik op zich heel tevreden over en daar gaan we op door.”