Jong FC Utrecht hield aan het bezoek aan De Oude Meerdijk een punt over. In Emmen bleef het tegen de plaatselijke FC 0-0. FCUtrecht.nl sprak in de catacomben van het Drentse stadion met trainer/coach Robin Pronk over de remise.

“Thijmen? Ja, die speelde goed. Zeker in de eerste helft verrichtte hij enkele knappe reddingen. In de tweede helft waren het vooral schoten die hij tegenhield; al moet je dat ook nog maar even zien te doen, natuurlijk”, vertelde Pronk.

In de eerste helft, en met name het eerste deel daarvan, had Jong FC Utrecht het hard te halen op het kunstgras in Emmen. De ploeg speelde 4-3-3 en kreeg geen vat op het FC Emmen van Dick Lukkien. In de rust volgde een omzetting; Junior van der Velden verving Jan Willem Tesselaar en er werd geswitcht naar 5-3-2. “In de tweede helft kregen we veel meer controle, en dat tegen een goede, voetballende ploeg”, aldus Pronk. “We hadden het met elkaar goed omgezet.”

“Deze partij was een goede afsluiting van een zwaar seizoen”, concludeerde de oefenmeester van de Utrechters. “We hebben de afgelopen weken sterke tegenstanders gehad en daar goede resultaten tegen geboekt. Maar aanvallend komen we tekort. We hebben dit seizoen in 38 wedstrijden 37 goals gemaakt. Dat is te weinig.”

“Ik ben heel tevreden over de progressie die we in defensief opzicht hebben geboekt”, vervolgde Pronk. “De competitie zit er nu op, maar ons seizoen gaat door. We trainen nog drie weken door en spelen elke week een oefenwedstrijd. Het is goed om jongens minuten te laten maken. Bovendien ondersteunen we ook de komende weken waar mogelijk en nodig het eerste elftal, dat zich opmaakt voor de play-offs.”