Jong FC Utrecht legde een prima partij op de mat vanavond (vrijdag) tegen Fortuna Sittard, maar kon een nederlaag tegen de promotiekandidaat niet voorkomen: 0-1. FCUtrecht.nl sprak in de mixed zone van Stadion Galgenwaard met trainer/coach Robin Pronk van het Utrechtse beloftenteam.

“De ambiance was mooi en stimuleerde ons ook”, aldus oefenmeester Pronk over de bijzondere sfeer in Stadion Galgenwaard. Zo’n 1.800 supporters uit Sittard waren naar de Domstad afgereisd om hun team aan te moedigen. En dat deden ze uit volle borst. “Het hielp ook voor ons.”

“We hebben gestreden en geknokt voor een resultaat”, ging Pronk verder, terwijl om hem heen de spelers uit Limburg in opperste staat van opgewektheid naar de bezoekerskleedkamer sjouwden. “Hoe langer het in zo’n wedstrijd als deze 0-0 blijft… We kwamen zelf ook niet echt in de problemen.”

Maar aanvallend, helaas, lukte het de Utrechtse beloftenploeg te weinig de Limburgers pijn te doen. “Als we in aanvallend opzicht hetzelfde hadden kunnen leveren als defensief, dan zag het er nu anders uit”, aldus Pronk. “Voorin waren we te vaak de bal kwijt, maakten we te vaak slechte keuzes. Eigenlijk kwam uiteindelijk van de voorhoedespelers alleen Sylla Sow tot doelpogingen.”

De defensieve zekerheid was er dus, ware het niet dat de Fortunezen één keer mochten juichen: Lars Hutten peerde na een uur spelen de bal in de bovenhoek. “In de laatste 6 partijen kregen we 6 goals tegen. In de 31 duels ervoor incasseerden we 70 treffers. Dat is een groot verschil.”

“Deze pot was voor onze jonge gasten een topwedstrijd. Dat is goed voor het leerproces”, vertelde Pronk. “Het is alleen jammer dat we er geen punt aan overhouden.”