De Onder 13 van de FC Utrecht Academie heeft vandaag een verdiende zege behaald op de leeftijdsgenoten van FC Groningen. Door doelpunten in de tweede helft van Elvic Jager en Nazjir Held werd een achterstand omgebogen.

FCUtrecht begon dominant aan de wedstrijd en wist een aantal keer slim te profiteren van de ruimte in de rug van de tegenstander. FC Utrecht had moeite op voorsprong te komen, het was te gehaast met afronden en de bezetting voor het doel was niet goed in orde. FC Groningen combineerde een aantal keer goed door de linies van Utrecht heen en de Groen Witten kwamen daarmee in een tegenaanval op een 1-0 voorsprong.

In de rust werd er vooral geduld gepredikt. Geduldig zijn in de opbouw, over de grond medespelers zoeken of met een slimme pass achter de verdediging onze snelheid gebruiken; onze kansen komen wel. Dit werd door de spelers de tweede helft goed opgepikt en vla na rust schoot Elvic Jager de bal vanuit een moeilijke hoek snoeihard in de verre kruising (1-1). Het doelpunt deed de ploeg goed en FC Utrecht bleef de dominantere ploeg. Een handje vol uitbraken van Groningen leken nog gevaarlijk te worden, maar het waren de Domstedelingen die aan het langste eind trokken. Na een goede corner van Luka Cracau kopte de hard werkende Nazjir Held de bal binnen (1-2).

Met deze overwinning nestelt de Onder 13 zich steviger in de top 3, de plek die de ploeg zichzelf aan het begin van het seizoen ook ten doel heeft gesteld. Volgende week komt PEC Zwolle op bezoek, 10.00 uur op Sportcomplex Zoudenbalch.