Na de offday van vorige week, heeft O17 dit weekeinde een goede wedstrijd neergezet in en tegen Emmen. Met een 0-3 overwinning werd het een prettige terugreis naar de Domstad. In de bus liet trainer Heus nog even zijn licht schijnen over de wedstrijd: "Met name in de eerste half uur heb ik genoten van mijn ploeg. Het is jammer dat je uit de vele kansen dan maar één keer scoort, want anders was de wedstrijd vóór rust al gespeeld. Gelukkig hebben we na rust de wedstrijd in het slot gegooid en deze goed uitgespeeld. Ik denk dat Emmen maar één kans heeft gehad. Complimenten aan de jongens, ze hebben zich perfect gerevancheerd voor de nederlaag tegen NAC".

FC Utrecht ging op het kunstgras van het stadion van Emmen goed van start. De combinaties vloeiden over de mat, kansen regen zich aaneen en de tegenstander kwam er niet aan te pas. Het leverde slechts één doelpunt op: Aaron Agbomson schoot binnen na een goed pass van Yuya Ikeshita. Na de ingelaste drinkpauze kwam Emmen er wat meer uit, maar Utrecht verzuimde gebruik te maken van de ontstane ruimte. Direct na rust had de 0-2 moeten vallen, maar Agbomson ging voor eigen succes, daar waar terugleggen op de vrijstaande Amoros Nshimirimana een betere keuze was geweest. Toch zorgde dezelfde Agbomson alsnog voor de 0-2 toen hij een afgevallen bal via de onderkant van de lat binnenkopte en toen vijf minuten later Nshimirimana een vlot lopende aanval afrondde was de wedstrijd gespeeld. Utrecht vond t wel best zo en Emmen kon de Utrechters nauwelijks pijn doen.

Volgende week komt Excelsior op bezoek op Zoudenbalch en dan is het zaak deze lijn voort te zetten. Aanvang is 14.30.

"17  0-1  Aaron Agbomson
"54  0-2  Aaron Agbomson
"59  0-3  Amoros Nshimirimana

Opstelling FC Utrecht O17:  Carlito Welink, Sedessio Spier ("62 Valentijn Beck), Rick Meissen, Christopher Mamengi, Djevencio van der Kust ("67 Achraf Zeddi), Raymond Huizing, Yuya Ikeshita, Dragos Albu, Amoros Nshimirimana ("60 Fabio Hendriksen), Oussama Alou ("66 Akif Hancer), Aaron Agbomson.