O17 heeft het goede spel van afgelopen zaterdag in Arnhem een vervolg gegeven in Den Haag. Met dien verstande dat in tegenstelling tot zaterdag nu wel de drie punten mee terug genomen werden naar de Domstad. Maar o, wat ging het moeizaam. De 1-2 eindstand, die al met de rust was bereikt, was een magere afspiegeling van de kansenverhouding. Zodoende bleef ADO tot aan het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Weeda in de race.

De uitwedstrijd tegen ADO, eigenlijk gepland voor zaterdag 24 maart, was vanwege toernooideelname van de Hagenezen in Zuid Afrika verplaatst naar deze dinsdag 10 april. Na een vertraagde busreis door de avondfiles, ging Utrecht moeizaam van start. Alhoewel de ploeg van Ruud Heus al in de beginfase een aantal goede combinaties op de mat legde, kwam het al snel op achterstand: onder druk opbouwen leidt vaak tot fouten en zo ook nu profiteerde de Haagse rechtsbuiten Anthony Roeg van Utrechts balverlies en verschalkte keeper Carlito Welink met een lage schuiver in de verre hoek. Twee minuten later schoot de uitblinkende Oussama Alou, die vaak ongrijpbaar was voor de ADO verdedigers, Utrecht alweer langszij en toen snel daarna diezelfde Alou zijn spits Amoros Nshimirimana bediende voor de 1-2 voorsprong, ging de Utrechtse bank er eens goed voor zitten. Er vielen tot de rust echter geen doelpunten meer en dat was niet echt de verdienste van de Haagse verdediging.

ADO ging na rust met meer druk naar voren spelen en Utrecht werd wat meer terug gedrongen. Veel kansen heeft ADO echter in die tweede helft niet af kunnen dwingen. Utrecht daarentegen kreeg veel ruimte in de omschakeling, maar hoe groot de kansen ook waren, O17 verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. Nshimirimana had menige keren de 1-3 op de schoen maar maakte steeds de verkeerde keuzes. En de grootste kans was er voor de ingevallen Fabio Hendriksen die de bal na een pass van de niet zelfzuchtige Alou, niet in het lege doel kon krijgen. Den Haag kwam aan de andere kant alleen met standaard situaties in de buurt van keeper Welink, want in de opbouw vonden zij vaak de Utrechtse aanvoerder Raymond Huizing op hun weg en als die al eens voorbij werd gestreefd gaf de Utrechtse verdediging verder geen krimp. Trainer Heus zag zijn ploeg dan ook verdiend als winnaar de eindstreep halen: "Ik kan de laatste wedstrijden vaak genieten van het prima samenspel van mijn ploeg. We maken echt stappen, maar kansen benutten is toch een vak apart. We hadden vandaag een ruime overwinning moeten halen. Dat deden we niet, dus bleef het tot het einde spannend. We gaven niet veel weg, maar je weet dat een balletje altijd verkeerd kan vallen en dan waren de druiven (zoals afgelopen zaterdag, red.) weer zuur geweest."

"11  1-0  Anthony Roeg
"13  1-1  Oussama Alou
"19  1-2  Amoros Nshimirimana

Opstelling FC Utrecht O17:  Carlito Welink, Sedessio Spier ("68 Valentijn Beck), Rick Meissen, Christopher Mamengi, Sam Tel, Yuya Ikeshita ("78 Malik Trustfull), Djevencio van der Kust, Amoros Nshimirimana, Oussama Alou, Aaron Agbomson ("41 Fabio Hendriksen ("76 Ayouba Kosiah)).