FC Utrecht moest om 8:00 uur verzamelen, om 8:15 uur vertrok de bus. Het was ruim anderhalf uur rijden en .........FCU kon al na 10 seconden op 1-0 achterstand komen. Het hobbelige grasveld van Heerenveen gaf een hoop problemen bij het te slap begonnen FCU. In de brandende zon en een heerlijk temperatuurtje werd er gekeken naar een eerste helft vol fouten van beide team.
Na een verdedigende omzetting kon Utrecht beginnen met waar FC Utrecht voor staat, initiatiefrijk, vooruit gericht, passie en strijd! Het was niet mooi...... het was niet sprankelend..... maar door geweldig verdedigend werk op het middenveld van Stijn Schipper, en een 100% inzet van het gehele team kon FC Utrecht beginnen met het creëeren van kansen. Uiteindelijk kreeg FC Utrecht in de 48ste minuut de verdiende 1-0. De laatste minuten werd de wedstrijd professioneel naar FC Utrecht toe getrokken , zoals het team geleerd heeft van de Spanjaarden op het toernooi in Menorca. Met deze overwinning staat FCU vaster op de 7e plek.

Heerenveen O15 - FC Utrecht O15 0-1
Doelpunt: Juruël Bernadina.