Het is FC Utrecht O19 niet gelukt om wat over te houden aan het treffen met het Arnhemse Vitesse. Het moest in hen de meerdere erkennen na een penalty in de 34e minuut en een velddoelpunt in de 58e minuut. Het was teveel van het goede voor de ploeg, die het halen van een punt in de slotseconden tot kunst verheven had. Vandaag lukte dat niet.

Het zou ook zwaar onverdiend zijn geweest want wat de ploeg op het zonovergoten Sportcomplex Zoudenbalch liet zien, was ondermaats. Daar leek het overigens in de beginfase niet op uit te draaien, want de thuisploeg wist de gasten in aanvang aardig in de tang te houden. 

FC Utrecht verdediger Mark Pabai bracht dat tot uiting door hard uit te halen en via een Arnhemse verdediger de buitenkant van de paal te raken. Vitesse was in die fase ook één keer echt gevaarlijk met een van richting veranderd schot. Verder was er sprake van weinig gevaar voor de beide doelen. 

Vitesse nam het initiatief over en de Utrechters werden slordiger en slordiger. Na iets meer dan een half uur spelen was het dezelfde Mark Pabai die zich in het strafschopgebied vergreep aan zijn directe tegenstander. Er ging uiterst matig uitverdedigen van zijn ploeggenoten aan vooraf. Dus ging de bal op de stip en voltrok Mark Bencze namens Vitesse het vonnis.

Zo tegen de rust werd Vitesse nog even gevaarlijk waardoor doelman Fabian de Keijzer nog een paar keer handelend moest optreden. De ruststand bleef daardoor 0-1.

Trainer Robert Wijnands legde, weer terug in de kleedkamer, de vinger op de zere plekken: "Er moet méér arbeid geleverd worden. Wij komen nu overal 1-2 stappen te laat. En er moet méér bereidheid zijn om voor elkaar te werken." Dat liet aan duidelijkheid niets te wensen over.

Ondanks de goede intenties en ondanks alle inzet was het toch Vitesse dat het net weer wist te vinden. Na ruim een uur voetbal kon Fabian de Keijzer een lage en strakke voorzet niet vast krijgen, waardoor de meegelopen Richie Musaba vrij eenvoudig kon binnenwerken. Dezelfde Musaba schoot even later ook nog eens op de kruising.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd kon de thuisploeg geen vuist meer maken, ondanks de aanvallende wissels van trainer Wijnands. Hij vatte het vertoonde spel als volgt samen. "Dat wij met 0-2 verliezen is volkomen verdiend. Ik zag een thuisploeg die weinig tegenover de dadendrang van Vitesse kon zetten. Wij hebben heel weinig gecreëerd. Hebben wij er alles aan gedaan? Vandaag waren wij in elk geval de onderliggende partij. Het zal volgende week, uit bij PSV, anders moeten."

FC Utrecht O19 - Vitesse O19 0-2
34. 0-1 Mark Bencze
58. 0-2 Richie Musaba

FC Utrecht O19
Fabian de Keijzer, Mark Pabai, Dehninio Muringen (46. Andrew Kanters), Cas Odenthal, Gabriel Culhaci, Benis Belesi, Dino Janssen (70. Rashaen de Windt), Dragos Albu, Dereck Darkwa (64. Rayan el Azrak), Jayden Macnack, Zep Swijghuisen