Verdediger Christopher Mamengi van FC Utrecht behoort tot de voorlopige selectie van Oranje Onder 17 voor het Europees Kampioenschap. Dat wordt in mei in Engeland gespeeld. Bondscoach Kees van Wonderen heeft 37 spelers opgenomen in zijn voorlopige toernooiteam.

Binnenkort maakt de keuzeheer bekend met welk gezelschap hij afreist naar Engeland, waar in de poulefase van het toernooi voor Oranje Onder 17 duels op de rol staan met Duitsland Onder 17 (5 mei), Spanje Onder 17 (8 mei) en Servië Onder 19 (11 mei).

De voorlopige selectie van Oranje Onder 17:
Lorenzo van Kleef (ADO Den Haag), Jack Morauw (ADO Den Haag), Brian Bobbey (Ajax), Terrence Douglas (Ajax), Liam van Gelderen (Ajax), Ryan Gravenberch (Ajax), Jurrien Timber (Ajax), Quinten Timber (Ajax), Nordin Musampa (Ajax), Enric Llansana (Ajax), Daan Reiziger (Ajax), Venitchio Sint (Ajax), Kenneth Taylor (Ajax), Mees Bakker (AZ), Myron Boadu (AZ), Bram Franken (AZ), Kenzo Goudmijn (AZ), Joshua Zirkzee (FC Bayern München, Duitsland), Manuel Pherai (Borussia Dortmund, Duitsland), Daishawn Redan (Chelsea), Wouter Burger (Feyenoord), Denzel Hall (Feyenoord), Ramon Hendriks (Feyenoord), Joey Koorevaar (Feyenoord), Toshio Lake (Feyenoord), Splinter de Mooij (Feyenoord), Crysencio Summerville (Feyenoord), Arjen van der Heide (sc Heerenveen), Bart van Rooij (NEC), Sepp van den Berg (PEC Zwolle), Mohammed Amine Ihattaren (PSV), Mees Kreekels (PSV), Shurandy Sambo (PSV), Nigel Thomas (PSV), Vincent Schippers (Sparta Rotterdam), Elayis Tavsan (Sparta Rotterdam), Christopher Mamengi (FC Utrecht)