Afgelopen week heeft FC Utrecht onder 12 aan de Santa Ponsa Cup meegedaan. Deelnemende ploegen waren o.a.: FC Sevilla, Betis Sevilla, Valencia, Villareal, Maccabi Haifa en Real Mallorca.
 
FC Utrecht speelde met een A en B team. Het A team versloeg in de poule fase eerste divisie club Manacor en Penya Deportivo. De wedstrijd tegen Betis Sevilla ging om de 1e plaats in de poule. FC Utrecht kwam tegen een goed spelende ploeg op een 2-0 achterstand. Hierna kwam het FC Utrecht karakter naar boven door veel strijd te leveren maakt Jarnell de 2-1 en Djeandro de 2-2, dacht iedereen tenminste. Alleen 1 persoon had niet gezien dat de bal ruim over de lijn was. Uiteindelijk verloren we deze wedstrijd met 2-1 tegen een heel goede tegenstander, maar was FC Utrecht zeker gelijkwaardig. FC Utrecht was door naar de knock out fase.
 
In de Knockout fase trof FC Utrecht FC Sevilla. Deze tegenstander was technisch zeer vaardig. FC Utrecht speelde een goede wedstrijd maar door 2 mindere momenten werd het uiteindelijk 2-0 voor FC Sevilla. Deze ploeg haalde later ook de finale.
 
Het B team speelde o.a. tegen Maccabi en Valencia, Van de 2 amateur teams werd ruim gewonnen met 5-0 en 5-1. Tegen Maccabi dacht FC Utrecht iets te makkelijk over deze tegenstander. Na een 4-0 achterstand schrok FC Utrecht net te laat wakker, eindstand 4-2. Hierdoor werd de wedstrijd tegen Valencia erg belangrijk. De winnaar zou namelijk 1e in de poule worden. Deze wedstrijd zat vol passie, lef en strijd en uiteindelijk won FC Utrecht deze wedstrijd met 1-0. Het doelpunt werd gemaakt door Jahlani Fonteni. Jahlani werd uiteindelijk met 13 doelpunten topscoorder van het toernooi. Hij mocht aan het eind van het toernooi de topscoorderstrofee in ontvangst nemen.
 
Na de poule fase was er even tijd om te relaxen. De ruim 50 meegereisde supporters en het team gingen gezamenlijk uit eten.
 
FC Utrecht speelde in de 1e ronde van de knock-out fase tegen Penya Blanca. Deze wedstrijd werd simpel gewonnen. In de kwartfinale wachtte Real Mallorca. We kregen vanuit verschillende kanten te horen dat we deze wedstrijd nooit konden winnen. Dat laatste bleek uiteindelijk het geval, maar had met andere zaken te maken dan voetbal. De spelers speelde voor een vol stadion en waren soms onder de indruk van de taferelen langs de kant. FC Utrecht kwam op een terechte voorsprong en had kansen om de 2-0 te maken. De vermoeidheid sloeg wel toe. Twee wedstrijden met een korte rusttijd. FC Utrecht hield in de reguliere speeltijd stand. Uiteindelijk in de 4e minuut van de blessuretijd maakt Mallorca gelijk. Er was geen blessure geweest maar toch. Direct hierna blies de scheidsrechter af. Uiteindelijk moeste strafschoppen de beslissing brengen. Bram Lammers kon helaas niet voorkomen dat Mallorca naar de halve finale ging. FC Utrecht speelde een goede wedstrijd tegen een tegenstander die fysiek sterk was en alleen lange ballen wilde en kon spelen.
 
Deze wedstrijden waren uiteindelijk heel leerzaam ook juist door alle bijzaken,zoals een publiek wat meeleeft, tijdrekken van tegenstanders en uiteraard het goede technische voetbal van FC Sevilla, Betis Sevilla, Valencia en Villareal. FC Utrecht deed niet of nauwelijks voor deze ploegen onder.
 
De groep heeft tijdens het toernooi grote stappen gemaakt in het spelen tegen verschillende speelstijlen, spelen met een buitenspellijn en het spelen tegen het Spaanse temperament. Met een rugzak vol ervaring en vrienden met o.a. Betis gemaakt te hebben gezien de vele uitwisselingen via instagram.

Gearriveerd op Eindhoven Airport stond er nog een verrassing te wachten. De spelers en staf werden met de FC Utrecht spelersbus naar huis gereden. Zo kwam er een mooi eind aan het toernooi op Mallorca
 
Namens de staf (Youri, Shahin, Nikil, Priscilla, Rishi, Paul), de spelers van FC Utrecht onder 12 willen we alle meegereisde supporters en de sponsoren hartelijk danken voor alle support.
 
Uitslagen FC Utrecht A
FC Utrecht – C.D. Manacor                1-0
FC Utrecht-  Alboraya                         1-2
FC Utrecht - Penya Orient Deportivo  3-1
FC Utrecht- Real Betis                        1-2
 
FC Utrecht – FC Sevilla                      0-2 (1/8 finale)
 
Uitslagen FC Utrecht B
FC Utrecht – U.D Arenal                     5-0
FC Utrecht – C.D. Alaior                     5-1
FC Utrecht – Maccabi Haifa                2-4
FC Utrecht – Valencia F.C.                  1-0
 
FC Utrecht – Penya Blanc I  Blava      3-1 (1/8 finale)
FC Utrecht – Real Mallorca                 1-1 (kwart finale) verlies na penalty’s