Een beste wedstrijd? Dat was het niet. Maar dankzij een late treffer van middenvelder Karim Loukili wint de ploeg van trainer/coach Robin Pronk met 2-1 van de nummer negen uit de Jupiler League, FC Volendam.
 
Karim Loukili aan de bal. De aanvallende middenvelder dribbelt steeds verder richting het doel van Hobie Verhulst. Gaat hij passen? Passeert hij een aantal man? Welnee! Loukili beslist binnen enkele seconden om uit te halen. Wat volgt is een lage schuiver in de verre hoek. 85 minuut, 2-1!  Jong FC Utrecht koerst richting de overwinning.
 
Vroege goal
Al in de negende minuut ligt de bal ‘in het netje’. Via de linkervleugel komt Sylla Sow op en geeft hij de bal voor. Bij de tweede paal staat rechtsback Giovanni Troupée om de bal binnen te koppen. Na tien minuten klinkt ‘La Cucaracha’ al uit de speakers van Stadion Galgenwaard. Een goed begin voor de beloftenploeg uit de Domstad.

Aan de thee
Met een 1-0 voorsprong de rust in gaan is een zegen, maar FC Volendam steekt daar nog vlak voor het rustsignaal een stokje voor. Een voorzet vanaf rechts wordt door Teije ten Den binnengetikt. Eén minuut voor rust scoort FC Volendam de gelijkmaker. Zuur.

Tweede helft
De tweede helft begint chaotisch. Beide partijen weten moeilijk hun medespelers te vinden, wat leidt tot veel balverlies en frustratie onder de supporters op de tribunes. In die fase komt Jong FC Utrecht wel nog erg dichtbij de 2-1. Drie pogingen achter elkaar worden tegengehouden door doelman Hobie Verhulst. De treffer van Loukili in de 85e minuut was daardoor een nog grotere verlossing.
 
En door!
Lang de tijd heeft Jong FC Utrecht niet om te genieten van deze overwinning tegen FC Volendam. Aankomende vrijdag speelt de ploeg van trainer/coach Robin Pronk alweer in Velsen-Zuid tegen Telstar.
 
Jong FC Utrecht – FC Volendam 2-1 (1-1)
9. Giovanni Troupée 1-0
44. Teije ten Den 1-1
85. Karim Loukili 2-1
 
Gele kaarten: Dario Dumic (Jong FC Utrecht), Karim Loukili (Jong FC Utrecht)

Rode kaarten: Karim Loukili, twee keer geel (Jong FC Utrecht)

Toeschouwers: 667
 
Scheidsrechter: Edgar Bijl
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Giovanni Troupée, Dario Dumic, Robin Zwartjens, Robin van der Meer; Odysseus Velanas, Anouar Kali, Rick Mulder (60. Karim Loukili); Mohamed Mallahi, Jeredy Hilterman (82. Jan-Willem Tesselaar), Sylla Sow
 
Opstelling FC Volendam:
Hobie Verhulst; Ties Evers, Marco Tol, Daan Klinkenberg (89. Nick Runderkamp), Paul Kok; Joey Veerman (87. Enzo Stroo), Kevin Visser, Gerry Vlak (77. Alex Plat); Nick Doodeman, Teije ten Den, Anthony Berenstijn