Na een aantal puntloze wedstrijden moest Feyenoord O19 er vandaag aan geloven. Dankzij een hechte organisatie en gedisciplineerd uitgevoerd spel konden Rayan el Azrak en Jayden Macnack (via een speler van Feyenoord) het verschil maken en de 2-0 eindstand laten aantekenen.

Het 1e bedrijf gaf weinig opwinding voor de beide doelen te zien. In aantallen viel het aantal kansen tegen elkaar weg; uitgedrukt in gevaar waren die van de thuisploeg beter. Als Feyenoord al gevaarlijk werd was Fabian de Keijzer ter plaatse om het gevaar te neutraliseren. Dat beeld veranderde iets, maar niet veel in de 2e helft. Vooral na de achterstand wilde Feyenoord iets forceren, maar daar schoten zij weinig mee op. Fabian de Keijzer en zijn verdediging stonden hun mannetje.

Trainer Robert Wijnands toonde zich na afloop in de nababbel een tevreden mens. Volgens hem werd de basis voor het succes gelegd in de 1e helft. Daarin werd weinig tot niets weggegeven door de compacte organisatie. De 1-0 van Rayan el Azrak viel op het goede moment, aldus de oefenmeester. "Het brak de ban op het goede moment". Dat het in de eindfase minder werd, ja goed, dat is niet zo vreemd na zoveel geleverde arbeid, al moeten wij wel leren om het nog langer vol te houden."

"De wissels in de 2e helft zijn geen verzwakking gebleken. Dat is wel eens anders geweest, maar nu pakten ze goed uit. Het werd prima ingevuld. Er is sowieso door de hele groep keihard gewerkt, we stonden goed georganiseerd en profiteerden op de juiste momenten van de fouten van Feyenoord".

Na een uur spelen was Rayan el Azrak dus doeltreffend. Hij onderschepte een te zacht ingeschoten pass in de Rotterdamse verdediging en ging op doelman Wouter Beukers af. Even leek zijn actie in schoonheid te sterven, maar de bal rolde uiteindelijk rustig over de doellijn.

De 2-0 viel in de slotseconden van de wedstrijd. Jayden Macnack reageerde goed op de 2e bal die na een vrije trap bij hem terecht kwam. Hij zocht de lange hoek en daar was de bal ook wel terecht gekomen. Maar in een ultieme poging een goal te voorkomen was het Feyenoord's Jordy Wehrmann die de bal het laatste zetje het doel in gaf.

FC Utrecht O19 - Feyenoord O19 2-0
60.    1-0 Rayan el Azrak
90+4 2-0 Jayden Macnack